Vidović: Nadam se da će me Dalić uskoro kontaktirati

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

GABRIEL VIDOVIĆ (20) u ljeto 2023. došao je na posudbu u Dinamo iz Bayerna. Krilni napadač i U-21 hrvatski reprezentativac dosad je upisao 28 nastupa, šest pogodaka i tri asistencije u zagrebačkom klubu. Dinamo će na kraju sezone imati pravo otkupiti ga od minhenskog velikana.

Vidović je dao intervju za njemački medij Spox. Na pitanje kako se snašao u Dinamu, Vidović je odgovorio: "Vrlo dobro. Imao sam sjajan početak i puno sam igrao. Uglavnom igram na lijevom krilu, gdje imam puno slobode i mogu ulaziti u sredinu. Najugodnije se osjećam kada imam napadačku ulogu u sredini veznog reda."

Govorio je o kritikama hrvatskih novinara

Vidović je krajem studenog 2023. zabio pobjednički gol Dinama za slavlje nad Osijekom (2:1) u 16. kolu SuperSport HNL-a. Nakon utakmice dao je izjavu za MAXSport, čiji su ga novinari pitali što misli o kritikama. "S time se ne zamaram. Gledam sebe i kako pomoći ekipi. Evo im sada, neka pišu", odgovorio je tada Vidović.

Spoxov novinar Nino Duit pitao ga je o tom slučaju s hrvatskim novinarima. "Nakon što sam zabio dva pogotka i imao dvije asistencije u prve dvije utakmice, nekoliko tjedana nisam zabio ni asistirao. Dobio sam puno kritika zbog toga, što opravdanih, što osobnih.

Kada sam u 90. minuti zabio pobjednički gol, dao sam si oduška nakon posljednjeg zvižduka. No glava mi je bila puna adrenalina, nije to toliko bitno", rekao je Vidović.

"Bilo bi divno kada bih jednoga dana zaigrao za seniorsku reprezentaciju Hrvatske"

Vidović je dobio i pitanje o Dinamovim navijačima i atmosferi na Maksimiru. "Atmosfera je nevjerojatna, stvarno je super. U Dinamu su navijači uvijek 12. igrač, maksimalno su uključeni. Cijeli život posvećuju klubu, stvarno su posebni", rekao je Vidović.

Otac Zoran, inače bivši nogometaš, također je navijač Dinama pa je novinar pitao Gabrijela što mu znači igrati za Modre. "To je nešto veliko za mene i moju obitelj. Uvijek sam na televiziji gledao Dinamo kada je igrao. Imao sam puno Dinamovih dresova, među njima i od Luke Modrića", prepričao je Vidović, potvrdivši da je Modrić njegov uzor te se nada da će ga upoznati.

Prema podacima Transfermarkta, Vidović ima 15 nastupa za U-21 hrvatsku reprezentaciju. Debi u seniorskom sastavu Zlatka Dalića još nije imao. "Bilo bi divno kada bih jednoga dana zaigrao za seniorsku reprezentaciju Hrvatske. Dosad nisam imao osobni kontakt s izbornikom Dalićem, ali nadam se da će se to uskoro dogoditi", rekao je Vidović.

"Dinamov stadion ima svoju kapelicu u kojoj se služe mise za članove kluba. Često sam u njoj"

Vidović je Hrvat rođen u Augsburgu, što znači da sada prvi put živi u Hrvatskoj. "Bio sam u Hrvatskoj i Zagrebu puno puta. Ne osjećam se kao da sam u stranoj zemlji", poručio je Vidović pa govorio o religiji: "Vjera mi daje snagu. Redovito idem u crkvu. Dinamov stadion ima svoju kapelicu u kojoj se služe mise za članove kluba. Često sam u njoj."

Među ostalim, Vidović je istaknuo da je Julian Nagelsmann trener koji ga je kao 17-godišnjaka prvi pozvao u seniorski sastav Bayerna, ali Martina Demichelisa smatra najvažnijim trenerom u svojoj karijeri. Dayota Upamecana smatra najtežim suparnikom na treninzima bavarskog kluba, dok je Joshuu Kimmicha označio kao igrača koji "uvijek daje 120 posto, želi pobjedu i na kojeg se ugleda".

Transfermarkt je Vidovićevu vrijednost procijenio na 2.5 milijuna eura.

Pročitajte više