Esport

Više od 40.000 igrača čeka svoje nagrade s Fortnite turnira

Screenshot: Epic Games

NA Redditu se pojavila nova objava koja ukazuje na problem Epic Gamesa s isplatama novčanih nagrada igračima koji su ih zasluženo osvojili na Fortnite turnirima. Nekima je Epic Games dužan i više od osam mjeseci, a dugovi pojedinim igračima penju se i do 60 tisuća kuna.

>Igrači na Fortnite turniru oštećeni za više od milijun kuna

Objavu je sastavio korisnik Ruternoftruth koji je proteklih mjeseci prikupljao informacije od igrača koji su imali problema s isplatom nagrada. Konstantno su se javljali novi, a među njima i profesionalni igrači renomiranih esport organizacija. Zaposlenici Epic Gamesa zaduženi za odnos s igračima uglavnom nisu odgovarali na upite oštećenih igrača, dok su jednome čak rekli da uopće nije nastupao na natjecanju na kojem je osvojio nagradu, iako se to lako može dokazati. 

Epic Games je objavio priopćenje u vezi s tekućim isplatama na službenom blogu zajedno s uputama o tome kako igrači do njih mogu doći na najbrži način. Nevjerojatan je podatak da Epic od ljeta prošle godine do danas treba isplatiti 43.285 novčanih nagrada igračima, a dosad su podmirili tek oko 10 posto. Više od 37.000 nagrada osvojeno je samo u kvalifikacijama za Fortnite svjetsko prvenstvo, a još nije objavljen podatak koliko ih je isplaćeno. U pravilima natjecanja navodi se da bi igrači trebali poslati podatke za isplatu u roku 45 dana. Prve kvalifikacije održane su 15. travnja, dakle prije gotovo dva mjeseca, ali informacija o tome koliko je igrača isplaćeno i dalje nema. Epic Games još provjerava rezultate kvalifikacija, što dodatno oteže cijeli proces.

Iz Epica također upozoravaju da ako igrači ne pošalju potrebne informacije na vrijeme, oni nikako ne mogu isplatiti nagrade. S obzirom na to da je donja dobna granica za natjecatelje 13 godina, postoji mogućnosti i da mnogi mlađi igrači nisu potpuno svjesni svojih obaveza, ali i to su u kompaniji trebali uzeti u obzir. Fortnite svjetsko prvenstvo s pripadajućim kvalifikacijama jedno je od najvećih esport natjecanja na svijetu. Svaki tjedni kvalifikacijski kup uključuje novčani nagradni fond od milijun dolara, dok nagradni fond za završni turnir iznosi enormnih 30 milijuna dolara. Kako se radi o battle royale igri, sudjeluje ogroman broj igrača svakog vikenda, što predstavlja dodatne komplikacije u odnosu na neke druge esportove, bili oni timski ili pojedinačni.

Pročitajte više