"VLAŠIĆ JE ČUDO" Engleski mediji ocijenili ga kao drugog najboljeg igrača, navijači očarani

Foto: Getty Images/Guliver Image

SVE ŠTO nedostaje u dosadašnjoj karijeri Nikole Vlašića (19) u Evertonu je gol. No, ako je za suditi po njegovim prvim nastupima za novi klub, samo je pitanje vremena kad će zabiti.

Nakon jako dobre igre u debaklu protiv Atalante (0:3), Vlašić je sinoć ponovno dobio priliku od prve minute, ovaj put protiv Sunderlanda u osmini finala Carabao, odnosno Liga kupu. Uz dvostrukog strijelca Dominica Calvert-Lewina, Niksi je bio najbolji Evertonov igrač, za što su mu engleski mediji dali ocjenu 7,5. Jedino je Calvert-Lewin dobio osmicu.

"Koeman je ponovno dao priliku nekolicini mladih igrača, od kojih je jako puno pozornosti počeo privlačiti Nikola Vlašić. Uvijek je tražio loptu, bio je upleten u svaku dobru Evertonovu akciju i nema sumnje da je pravo pojačanje za Everton. Upravo on je započeo akciju za prvi gol domaćina", stoji u tekstu Daily Maila.

Bivši Hajdukov igrač dvaput je bio blizu prvog gola za Toffeese, ali je iz voleja i još jednog odličnog udarca bio neprecizan. Njegov odličan nastup nije promakao Evertonovim navijačima koji su ga nahvalili na Twitteru.

"Nikola je nestvarno dobar igrač", napisao je jedan navijač, dok su drugi najavili osnivanje njegova fan cluba.

Nakon četiri uzastopna poraza i šest utakmica bez pobjede, Everton je napokon slavio i Koeman je dobio barem malo mira. U momčad je ovog ljeta utukao 160 milijuna eura, ali je nakon pet kola na 18. mjestu Premiershipa. Ruku na srce, nije ga mazio ni raspored budući da je na samom otvaranju prvenstva igrao protiv Cityja, Chelseaja, Tottenhama i Manchester Uniteda.

U sljedeće tri utakmice Everton će igrati kod kuće protiv Bournemoutha, Apollona i Burnleyja. Odlična prilika za Everton da zaredaju s pobjedama i za Vlašića da upiše još neku minutu.

Pročitajte više