IGOR TUDOR

Marseilleov vlasnik objasnio Tudorovu prednost: Znate da je radio u Splitu

Foto: EPA

IGOR TUDOR novi je trener Marseillea. Potpisao je dvogodišnji ugovor nakon što je prošle sezone vodio Veronu u talijanskom prvenstvu i od jeseni će svoj novi klub voditi u Ligi prvaka. Većinski vlasnik kluba Frank Court objasnio je zašto se Marseille odlučio za Tudorovo dovođenje:

"Mislim da smo u Igoru Tudoru pronašli ono što nam treba i sretan sam što mu mogu poželjeti dobrodošlicu u naš klub", rekao je Amerikanac pa nastavio:

"Igor je borben čovjek, što je pokazao kroz svoju karijeru i kao trener i kao igrač. Trenirao je u Splitu, uvjeren sam da će se u Marseilleu osjećati kao kod kuće. Štoviše, njegovo trenersko iskustvo u Galatasarayu i PAOK-u te igračko iz Juventusa pripremilo ga je za razinu strasti koja definira i ujedinjuje naš klub i grad. Ali, prije svega toga, kao što je nedavno dokazao u Veroni, Igor je pravi vođa koji nudi hrabru viziju nogometa, koji ne bježi ni od jednog izazova i koji je odlučan u potrazi za izvrsnošću."

Court u svom vlasništvu ima 95 posto dionica kluba, a preostalih pet posto drži Margarita Louis-Dreyfus. Tudoru će ovo biti prvi put da će neki klub voditi u skupinama Lige prvaka.

Pročitajte više