Vlasnik restorana otkucao Hajdukovce: ´94. su lažirali trovanje hranom!

PRED kamerama u emisiji Hrvatska uživo, osim Zdravka Mamića gostovala je još jedna zanimljiva osoba - vlasnik izvjesnog restorana na Murteru, Zoran Jajac. Priča ide ovako: Dan prije utakmice u Zadru Hajdukovci su se otrovali  školjkama na Murteru. 14 godina kasnije javio se vlasnik restorana koji kaže da je Hajduk varao.

Jajac je gledateljima prenio događaje iz 1994. godine kada su Hajdukovci zaista odgodili utakmicu u Zadru zbog "navodnog trovanja momčadi u njegovom restoranu."

Jajac je naveo da su nakon igrača Hajduka isti meni poslužen i jedriličarima koji nisu osjetili nikakve posljedice.

"A onda mi je moj prijatelj Tonči Gabrić rekao da su već sutra svi normalno trenirali, a inspekcija mi je došla pet dana nakon trovanja. Zna se da su trebali doći odmah", prisjetio se Jajac, koji je u budućnosti uživao mnoge privilegije od strane Hajdukovaca, a ponajprije besplatne ulaznice.

"Hajduk je bio moćan sljedeće sezone, igrala se Liga prvaka i četvrtfinale. Redovito sam imao četiri ulaznice za utakmice. Pa ipak sam zaslužan što su ušli u Ligu prvaka i zaradili 15 milijuna maraka."

Školjke dan prije utakmice

Ovim je skečom nastavljena afera "Zaraza" koja je buknula nakon odgode derbija 12. kola HNL-a između Rijeke i Dinama zbog epidemije koja je zahvatila zagrebačku momčad.

Slučaj Hajduka iz '94. zapravo je jedini slučaj odgode prvenstvene utakmice u povijesti zbog bolesti igrača, do današnjih dana, kada je odgođen susret Rijeke i Dinama. 1994. godine povjerenik natjecanja odgodio je utakmicu Zadra i Hajduka, "jer su se nogometaši splitske momčadi otrovali školjkama u restoranu u Murteru".

Školjke dan prije utakmice, recept koji se u svakom slučaju ne preporuča. Da stvar bude zanimljivija, na odgodu utakmice pristali su Zadrani...

C.D.
Foto: Index

Pročitajte više