Vlatko Marković u prosincu odlazi iz HNS-a!

PREDSJEDNIK Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković najavljuje odlazak s čela HNS-a nakon što Hrvatska u prosincu osvoji organizaciju domaćinstva Europskog prvenstva 2012.

"Osmoga prosinca 2006. godine povući ću se s mjesta predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza! Naime, toga dana ćemo dobiti organizaciju Europskog prvenstva 2012. i moja misija će biti završena!" - izjavio je Marković novinaru Jutarnjeg lista.

"EP bi spasio nogomet u Hrvatskoj, jer nemamo stadione, od Opatije do Dubrovnika nema hotela A kategorije, nemamo sportski kamp. Imamo samo veze i poznanstva i nemojte me sad vući za jezik kako ćemo to obaviti. Taj projekt je moj životni san i nakon toga ću se povući." - dodao je ključni čovjek HNS-a.

Ipak, prije nego što Hrvatska u konkurenciji između Italije i zajedničke kandidature Poljske i Ukrajine dozna tko će organizirati organizaciju domaćinstva EURA 2012. godine, očekuje nas nastup na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, koje otvaramo s Brazilcima.

Marković je kazao kako je Brazil favorit, a sve drugo što bi se reklo bilo bi smiješno. Dodao je kako je u Splitu prijateljskom ogledu Hrvatske i Brazila moglo biti 5:1 za Brazil.

Komentirajući Japan i Australiju, Marković je rekao kako su obje momčadi u zadnjih deset godina napravile najveći skok na svijetu. "Japanci su azijski Nijemci, borbeni do fanatizma, izvanredni tehničari, a dosta ih već igra u Europi." - rekao je. 

"Dobili smo čvrstu skupinu, u kojoj je Brazil za sve, osim za nas, apsolutni favorit. U Berlinu ćemo imati podršku, jer naši ljudi plaćaju ulaznice i po 1500 eura, bit će teško i tvrdo, ali nismo bez izgleda, osobito ako ponovimo igru iz Sofije, gdje smo deklasirali Bugare. Ako ćemo tako igrati, ne bojim se ni Brazila." - dodao je Marković.

Kao favorita za osvajanje Mundijala Marković vidi aktualne prvake te Englesku i Nizozemsku.

Pročitajte više