Vodio je samo tri utakmice i izgubio dvije, a bit će trener na All-Star vikendu

Foto: Profimedia

POBJEDA Milwaukee Bucksa na gostovanju kod Dallas Mavericksa 129:117 donijela je jednu neobičnu posljedicu. Zahvaljujući njoj, trener Bucksa Doc Rivers stekao je pravo da vodi selekciju Istoka na nadolazećoj All-Star utakmici, iako mu je to bila tek treća utakmica na klupi ove sezone i prva pobjeda.

Rivers je trenerom Bucksa postao prošlog tjedna, zamijenivši Adriana Griffina, koji je smijenjen unatoč omjeru 30-13, a presudili su mu slab defenzivni učinak i navodni gubitak povjerenja svlačionice u njegove sposobnosti kad dođe doigravanje.

Prvak s Boston Celticsima 2008., koji je nakon toga bio najpoznatiji po nevjerojatnim ispadanjima iz play-offa na klupi LA Clippersa i Philadelphije, bio je jedan od rijetkih slobodnih iskusnih trenera u trenutku Griffinove smjene.

Izgubio prve dvije utakmice, prva pobjeda mu je bila dovoljna

Bucksi su u prve dvije utakmice s Riversom na klupi izgubili od prvaka Denvera, ali i od jedne od najlošijih momčadi lige, Portlanda. No, već prva pobjeda donijela mu je veliku i nezasluženu počast.

Naime, na All-Star utakmicama na klupama su treneri najboljih momčadi iz svake konferencije, ali to ne smiju biti isti ljudi u uzastopnim godinama. Boston Celticsi su vodeća momčad Istoka, ali kako je njihov trener Joe Mazzulla lani vodio momčad na All-Staru, ove godine ne smije i to pravo ide treneru drugoplasiranog kluba konferencije.

A to su, zahvaljujući pobjedi u Dallasu, Bucksi. Iako nema nikakve veze s njihovim tako visokim plasmanom, Rivers je dobio priliku četvrti put biti trener na All-Staru, nakon 2008., 2011. i 2021. godine. 

Ni Rivers nije sretan

"To je prilično smiješno", prokomentirao je Damian Lillard, a Giannis Antetokounmpo ostao je u nevjerici kad je čuo vijest. Obojica će 18. veljače predstavljati Istok na smotri u Indianapolisu.

Rivers je, nakon otkaza u Philadelphiji prošlog ljeta, dosad radio kao ESPN-ov analitičar. I sam je svjestan koliko je ovo pravilo glupo. "Ovo zaista loše izgleda", rekao je "Trebalo bi postojati pravilo da netko drugi to radi, a ne ja. Mislim da ću poslati svoje pomoćnike i otići na odmor, predložit ću to povjereniku Adamu Silveru, mislim da će razumjeti."

Odbije li Silver njegov prijedlog, Rivers će postati peti trener u povijesti koji je preuzeo momčad usred sezone pa u istoj dospio na All-Star utakmicu, a posljednji je bio Tyronn Lue, koji je tijekom sezone 2015./16. na klupi Clevelanda zamijenio Davida Blatta, ali nitko nije imao manje utakmica i pobjeda od Riversa da opravda tu čast.

Pročitajte više