Voeller: Utakmica s Hrvatskom bit će težak test za Njemačku

U RAZGOVORU za njemački nogometni časopis Kicker, izbornik njemačke reprezentacije Rudi Voeller izjavio je kako će prijateljska utakmica s Hrvatskom 18. veljače biti težak test za Nijemce prije odlaska na Europsko prvenstvo 2004.

Za 18. veljače Njemačka je već imala dogovorenu prijateljsku utakmicu s Nizozemskom, ali taj je susret otkazan jer su te dvije momčadi u ždrijebu završile u istoj skupini za EURO 2004. Zbog toga će Njemačka 18. veljače igrati s našom reprezentacijom u Hrvatskoj, ali još uvijek nije posve jasno u kojem gradu.

Naime, za isti datum naša je reprezentacija imala dogovoren susret sa Švedskom, čiju je organizaciju HNS navodno ponudio Splitu, a u medijima se odmah pojavila informacija kako je direktor Hajduka Fredi Fiorentini odbio tu mogućnost.

Na Internet stranici , koja prenosi Rudijev razgovor za , stoji kako će se utakmica odigrati u Zagrebu, a za konačnu potvrdu ćemo, prema svemu sudeći, morati pričekati još neko vrijeme. Do informacije o tome gdje će se igrati utakmice pokušali smo doći u HNS-u, ali nakon 17h tamo nema nikog tko može odgovoriti na to pitanje.

Njemačka reprezentacija je, uz nemalu pomoć sudaca, 1996. izbacila Hrvatsku s Europskog prvenstva, a naša reprezentacija uzvratila im je na Svjetskom prvenstvu elimiravši Nijemce u četvrtfinalu maestralnom pobjedom od 3:0.

"Utakmica s Hrvatskom bit će težak test za nas" - izjavio je Voeller za Kicker, pa dodao: "Hrvati su se također kvalificirali za EURO 2004, a posebnu draž susretu daje činjenica da dosta njihovih igrača igra u Bundesligi."Hrvatskom 18. veljače biti težak test za Nijemce prije odlaska na Europsko prvenstvo 2004.

Pročitajte više