Voronjin pakira kofere i vraća se u Liverpool

UKRAJINSKI nogometaš Liverpoola posuđen do kraja sezone Herthi, 30-godišnji napadač Andrij Voronjin, najvjerojatnije će se vratiti na Anfield Road.

Informaciju je u razgovoru za njemačku sportsku informativnu agenciju SID potvrdio sam suigrač Josipa Šimunića i Marka Babića.

"Počinjem pakirati svoje kofere. Situacija se u Berlinu u pogledu mog ugovora nije naročito promijenila i Liverpool će me najvjerojatnije povući natrag", kaže Ukrajinac, koji je u deset proljetnih bundesligaških kola zabio osam golova.

U prošle se tri utakmice nije upisivao među strijelce, a s njim je stala i cijela momčad nanizavši tri laka poraza. U posljednjem je prventvenom kolu prošlog vikenda, u kojem su Berlinčani na gostovanju kod Hannovera poraženi 2:0, Voronjin zaradio crveni karton, pa povodom toga i četiri utakmice suspenzije, zbog gruboga i namjernog prekršaja nad Dancem Leonom Andreasenom.

S Liverpoolom, kamo je stigao u ljeto 2007. godine, Voronjin ima ugovor do ljeta 2011. Otkup ugovora Herthu bi koštao četiri milijuna eura, dok bi još milijun trebali dodati Ukrajincu za godišnju plaću.

"Kako sada stvari stoje, nećemo biti u mogućnosti realizirati posao", potvrdio je sportski direktor berlinskog kluba Dieter Hoeness. 

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više