Vranješ: Još čekam poštenu priliku u Werderu

BIVŠI hrvatski nogometni reprezentativac Jurica Vranješ (30) komentirao je u razgovoru za Bild planove o budućnosti i nastavku svoje karijere.

U siječnju je Werder poslao Vranješa na posudbu u turski Gençlerbirligi do kraja sezone, a sada je ta posudba istekla, te se on vratio u Werder s kojim ga ugovor veže još godinu dana, te će se pokušati ponovo nametnuti treneru Thomasu Schaafu s kojim se rastao u ne baš sjajnim odnosima, a istovremeno će njegov agent osluškivati i ostale ponude.

*Gospodine Vranješ, hoćete li se pojaviti na treningu Werdera 5. srpnja?

"Pretpostavljam da hoću. Moj agent traži mi novi klub. Dosad, međutim, nije bilo bilo poštene ponude. Za tri ću tjedna postati otac i moja obitelj ne želi se seliti u strane zemlje. Nije tajna da želim ostati u Bundesligi."

*Da li je nakon svih kritika na vaš račun od strane trenera Thomasa Schaafa moguća budućnost u Werderu?

"Očekujem poštenu priliku. Otkako sam stigao u Bremen (2005. iz Stuttgarta), dao sam sve za klub. To će se i dalje nastaviti. Nastavit ću naporno raditi i trenirati i to će biti moje najbolje preporuke."

*Mislite li da će vas trener Thomas Schaaf dočekati otvorenih ruku?

"To ćemo vidjeti. Što se mene tiče, problemi sa Schaffom su maknuti sa stola. Davat ću sto posto svojih mogućnosti za Werder. Ako će trener na kraju reći da to nije dovoljno za nominaciju u sastav, morat ću to prihvatiti."

U prvoj polovici prošle sezone u Bundesligi Schaaf bivšem veznjaku Osijeka nije pružio niti minute prilike za igru, a na odlasku u Ankaru Vranješ je tada rekao:

"Schaaf je možda najbolji trener kojeg sam ikad imao. Ali on je katastrofa kao psiholog i s ljudske strane najveće je razočaranje u mom životu."

Pročitajte više