VRAPČE – HAJDUK 0:2 Rezervni Hajduk preko četvrtoligaša u 1/8 finala Kupa

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

HAJDUK je s 2:0 uz puno poteškoća uspio pobijediti četvrtoligaša Vrapče u 1/16 finala Hrvatskog kupa te se plasirao među 16 najboljih u ovom natjecanju. Bijeli su protiv niželigaša oba gola dali tek u nastavku utakmice.

Za 1:0 zabio je u 49. minuti Jradi, a u 66. je s bijele točke pogodio Said.

Nogometaši Dinama, Hajduka i Rijeke plasirali su se u osminu finala Hrvatskog kupa nakon što su u utakmicama šesnaestine finala u gostima pobijedili četvrtoligaše Slogu Mravince, Vrapče i Radnik iz Križevaca. 

U osminu finala se probio i drugoplasirani sastav HNL-a Lokomotiva, koja je u Biogradu svladala Primorac pogotkom Datkovića u 10. minuti. 

Hajduk je nakon 28 godina opet gostovao u Kupu protiv četvrtoligaša Vrapča, a trener Splićana Zoran Vulić uspio je doći do pobjede (2:0) i prolaza i s rezervnim sastavom. Nakon vrlo lošeg prvog dijela Hajduka, u kojem su nogometaši Vrapča bez većih napora sačuvali svoju mrežu, Splićani su poveli u 49. minuti golom Danca Basela Jradija. U 67. minuti Ganac Said iz kaznenog udarca povećava na 2:0 za Hajduk, a to je, unatoč još barem trima velikim prilikama Splićana, bio i konačan rezultat. 

REZULTATI ŠESNAESTINE FINALA: 

SLOGA MRAVINCE - DINAMO ZAGREB  0-1

VRAPČE - HAJDUK SPLIT                         0-2

RADNIK KRIŽEVCI - RIJEKA                      0-9

PRIMORAC BIOGRAD - LOKOMOTIVA     0-1

JADRAN LP PLOČE - RNK SPLIT               3-1

 ranije: 

UDARNIK KURILOVEC - SLAVEN BELUPO 0-2

VUKOVAR 91 - ZADAR                            3-5 (3-3) produžeci

BEDNJA - INTER ZAPREŠIĆ                     0-3

ZAGOREC KRAPINA - OSIJEK                 0-3

VRAPČE - HAJDUK 0:2

Tijek utakmice:

KRAJ UTAKMICE

87' Još jedna velika prilika za Hajduk. Šego je prošao po lijevoj strani, ubacio je pred vrata gdje je na loptu naletio Tudor, uspio je uputiti udarac, međutim otišlo je preko vrata.

83' Tudor je presjekao dodavanje domaćih u opasnoj zoni, odmah je izbacio Šegu u situaciju jedan na jedan, međutim mladi napadač Bijelih s nekih 14 metara pogađa vratara Vrapča u nogu

80' Pucao je Teklić, obranio Razum

74' Hajduk je na korak do trećeg gola. Vrapče više nema snage i pitanje je trenutka kad će Bijeli opet zabiti. Šehić je ubacio pred vrata domaćih, na lopti je prvi Teklić koji je odmah potegao iz blizine, međutim Razum refleksnom reakcijom odbija u korner.

72' Odličan prodor Jradija po lijevoj strani i oštar ubačaj na sedam metara za Tudora koji je ostao u raskoraku i nije uspio uputiti udarac

66' GOOOOL!  Hajduk vodi 2:0 Said je zabio s bijele točke, a penal je skrivio baš na Saidu Razum.

60' Jradi iz slobodnjaka pogađa vanjski dio vratnice

54' Brujić je uputio udarac iz teške situacije, Posavec je bez problema uhvatio loptu u ruke

50' Torcida nije navijala dok Hajduk nije zabio. Prvi put oglasili su se u 49 minuti. Uzviknuli su dva puta ajmo bijeli i sjeli na svoja mjesta.

49' GOOOOL! Hajduk je napokon uspio probiti žilavog domaćina. Jradi je strijelac nakon što ga je lijepo poslužio Nejašmić. Asistencija vanjskom u prostor, Jradi rutinski zabija za vodstvo Splićana

48' Jradi je bio u prodoru po lijevoj strani, pucao je s 14 metara iskosa, otišlo je pored vrata.

46' Počelo je drugo poluvrijeme

45' Kraj prvih 45 minuta

35' Što je sad uspio promašiti Tudor. Današnji kapetan Hajduka bio je sam samcat na metar dva ispred vrata i u klizećem startu nije uspio ugurati u mrežu ubačaj Saida

30' Sjajna prilika za Hajduk. Šehić je prošao po desnoj strani i ubacio u kazneni prostor za Jradija, koji šutira u blok obrambenih igrača Vrapča. Potom se lopta odbila do Tudora, koji s 10  metara pogađa u blok obrane Vrapča.

26' Dobar ubačaj Šehića na pet metara gdje je bio Said, bacio se Razum ispred Hajdukovog napadača i na koncu iznudio prekršaj.

23' Pucao je Tabaković iz velike daljine, nije bilo opasnosti za vrata Bijelih

22' Navijači Vrapča, njih stotinjak, cijelo vrijeme pjevaju jedan te isti slogan: ''Volim te ludaro'', a tu i tamo se čuje : ''Tito, partija, Hajdukova armija''.

20' Evo nam nešto i od Vrapča. Karamatić je probio lijevu stranu Hajdukove obrane i ubacio kroz peterac Hajduka visoku loptu, međutim, nikog nije bilo na pravom mjestu. 

13' Kovačević je dobio loptu od Tudora, dugo se napadač Hajduka namještao na udarac na rubu šesnaesterca, na kraju je pucao pored vrata.

8' Očekivano, Hajduk je taj koji napada, a domaći se grčevito brane. Ubacio je Kovačević s desne strane, vratar Razum uhvatio je loptu u ruke.

2' Ubacio je Fomitschow pred vrata domaćih, prošla je lopta pored Saida i Kovačevića, ali napadači Hajduka nisu je uspjeli zahvatiti

1' Počela je utakmica

Navijači Vrapča, skupina Lunatics, na sjevernoj tribini, navijaju i prije početka utakmice, dobro su zagrijani.

Sudac utakmice je Marko Matoc iz Zaprešića, a pomažu mu Jerko Crnčić i Vedran Đurak.

Sastavi:

VRAPČE: Razum, Mioković,Vrbat,Fajdiga,Tabaković, Ćibarić, Švigr, Rexepi, Karamatić, Brujić, Završki

Klupa: Curać, Zadro, Salopek, Strmečki, Radanović, Jolić, Bogović

HAJDUK: Posavec, Šehić, Mikulić, Nejašmić, Said, Jurić, Fomitschow, Tudor, Ismajli, Jradi, Kovačević

Klupa: Blažević, Šego, Palaversa, Juranović, Bradarić, Teklić

''Organizacija je bila naporna ali napravili smo sve da uspijemo. Troškovi su veliki, treba platiti osiguranje, ali nekako ćemo uz pomoć grada uspjeti. Ne dolazi nam Hajduk u Vrapče svaki dan, rekli su nam domaćini.

Jake mjere osiguranja u Vrapču, policija je opasala mali stadion NK Vrapče koji danas igra jednu od najvećih utakmica u povijesti. Predsjednik Vrapča Kačinari uoči utakmice nam je kazao da očekuje svečanu atmosferu i dobru utakmicu. Lijepo smo ugostili hajdukovce, za nas je ovo veliki događaj. Igrali smo 1988. godine, to je bila strašna momčad Hajduka. Želimo Hajduku da se vrati u vrh, ali danas nema popusta. Jako smo uzbuđeni jer igramo iz momčadi prve lige, i to još k tome protiv kluba takve povijesti.

Vrapče danima živi za ovaj spektakl. Uređen je okoliš stadiona, postavljene montažne tribine s 850 stolica, ograđen je dio gledališta za Torcidu. Očekuje se da će utakmicu na zapadnom dijelu Zagreba gledati oko 2500 gledatelja koji će po 50 kuna plaćati ulaznice za sjedenje i stajanje. Iz Vrapča ističu da će kompletan prihod od ulaznica podijeliti igračima koji igraju za 1500 kuna hranarine, a nogometom se bave iz hobija, dok su inače radnici, učenici i studenti. 

Ali pitanje je koliko će Vrapče zarade moći prepustiti svojim skromnim igračima jer morat će platiti za njih enormne troškove organizacije (osiguranja, zaštitara, policije...), koji se procjenjuju na preko 150 tisuća kuna. Za ilustraciju, godišnji budžet Vrapča je oko 700 tisuća kuna. 

Hajdukov trener Zoran Vulić namjerava nastaviti savršeni učinak koji ima s momčadi otkako se vratio u Hajduk i s dvije prvenstvene pobjede (Rudeš, Istra) ga izvukao iz krize i s dna HNL-a, posebno jer ga nakon Vrapča za vikend čeka derbi s Dinamom na Poljudu.

Na ovom gostovanju Vulić igra sa samo tri prvotimca koji su za vikend pobijedili u Puli. Posavecu, Juranoviću i Palaversi pridružio je igrače koji se bore za minutažu. Vučur, Lopez, Filip, Caktaš, Hamza, Jairo, Gyurcso i Ivanovski nisu došli u Vrapče.

Napominjemo, u 1/16 finala kupa Hrvatske igra se jedna utakmica. Nakon neodlučenog rezultata poslije 90 minuta igraju se produžeci dva puta po 15 minuta. Ako je i nakon toga rezultat neodlučen, pobjednika daju penali.

 

Sastavi;

VRAPČE 

Razum; Mioković, Radanović, Vrbat, Zadro - Cibarić, Karamatić - Fajdiga, Jolić, Švigir - Brujić. 

HAJDUK

 Posavec; Šehić, Mikulić, Ismajli, Fomitschow - Jurić, Nejašmić - Jradi, Tudor - Said, Kovačević

 

 

 

Pročitajte više