Velika pobjeda Leicestera: Slavljem protiv Tottenhama izjednačio se na vrhu s Arsenalom

Foto: Guliver Image/Getty Images

LEICESTER je u 21. kolu Premierlige s 1:0 slavio u Londonu protiv Tottenhama, te se tako izjednačio na vrhu ljestvice s Arsenalom.

Sedamnaest godina je Leicester čekao na ligašku pobjedu na White Hart Laneu, a ona mu je stigla u idealnom trenutku - za prekid niza od četiri utakmice bez pobjede, te u kolu kada su svi favoriti kiksali. 

Huthov prvi gol u sezoni

Veliku pobjedu Leicesteru, prvu u ovoj godini, donio je Huth majstorskim pogotkom glavom nakon ubačaja Fucsha iz kornera sedam minuta prije kraja.

Schmeichel junak, Kane pogodio gredu

Uz veliku borbenost i taktički sjajno odrađenu utakmicu, Leicester je imao i dosta sreće, te fantastičnog Schmeichela na golu. Danski vratar bio je noćna mora za domaće nogometaše, a najviše za Eriksena kojeg je izludio svojim obranama. Goste je kod rezultata 0:0 spasila i greda nakon udarca Kanea.
 
Promašivao je i Leicester
 
I prije odlučujućeg gola, Leicester je imao nekoliko velikih prilika. Prvu nije realizirao Vardy, povratnik u momčad nakon ozljede, čiji je udarac s tri metra izblokirao Kane, a pravo je čudo kako gosti nisu poveli u 76. minuti kada u jednom napadu Mahrez, Drinkwater i Ulloa nisu uspjeli poslati loptu u gol.
 

 
Već sad Leicester ima više bodova nego u cijeloj prošloj sezoni
 
Kakvu nevjerojatnu sezonu igra Leicester govori i podatak da je Ranierijeva momčad 17 kola prije kraja već osvojila više bodova (43) nego u cijeloj prošloj sezoni (41).
 
Leicesterov veliki korak ka Ligi prvaka
 
Pobjeda u Londonu posebno je bitna za Leicester jer su "Lisice" srušile izravnog konkurenta u borbi za Ligu prvaka, te sada četvrtoplasiranom Tottenhamu bježe sedam bodova. 
 

Andrej Kramarić nije bio ni na klupi pobjedničke momčadi, te je izgledno da će do kraja siječnja napustiti Leicester. 

Pročitajte više