Vrbanović: Dinamo bi mogao biti hrvatski Manchester United

S OBZIROM na katastrofalno stanje u hrvatskom nogometu i prognozi da mnogi neće dobiti licencu potrebnu za sudjelovanje u HNL-u, a kamoli u euro-kupovima, direktor Dinama predlaže nagodbu s državom koja bi spasila hrvatski nogomet.

Predsjednik Udruge profesionalnih klubova Vrbanović smatra kako bi država trebala napraviti moratorij na godinu dana ili dvije, te da bi trebalo produljiti odgodu plaćanja duga na 15 godina, pišu Sportske novosti.

Prema Vrbanoviću treba se izmijeniti Zakon o porezu na dohodak, nogometašima se treba omogućiti da pod normalnijim uvjetima plaćaju poreze, doprinose i davanja, tada bi svi plaćali ono što treba.

Direktor Dinama smatra kako bi klub iz Maksimira mogao biti Manchester United u hrvatskim okvirima kada bi svi klubovi u HNL-u bili financijski u dobrom stanju. Što god to značilo. Iako je u Dinamu stanje trenutno dobro, ostali hrvatski prvoligaši su u blokadi, stečaju i pred raspadom, pa Vrbanović smatra kako je to i Dinamov problem jer se ne može razvijati kako treba.

Vrbanović krivi i Grad, jer po njemu Dinamo nema status kakav zaslužuje. Da ima, stadion u Maksimiru imao bi barem pokrivene tribine, ako ništa drugo.

Pročitajte više