Vrdoljak: Šahtar nije bolji od nas, možemo do Lige prvaka

DINAMO u srijedu očekuje uzvratna utakmica kvalifikacija za Ligu prvaka, na Maksimir stiže ukrajinski Šahtar. Momčad našeg Darija Srna iz prve utakmice ima kapital od dva gola prednosti. Iako Šahtar ne briljira u posljednje vrijeme, mnogi smatraju da će Dinamo jako teško do Lige prvaka. No, Ivica Vrdoljak kaže da hrvatski prvak nije bez šanse.

"Iako je rezultat iz prve utakmice mogao biti bolji, mislim da smo tu negdje po kvaliteti. Mislim da nisu bolji od nas, budemo li igrali kako znamo. Glavni cilj će nam biti ne primiti gol i pokušati nadoknaditi prednost.  No, za tako nešto, svako će morati dati svoj maksimum", rekao je Vrdoljak.

"Fizički nisu spremiji od nas"

Veznjak Dinama kaže da su ga u prvoj utakmici najviše impresionirali Fernandinho, Jadson i Brandao.

"Jako su dobri pojedinačno. Ali naši napadači mogu protiv njihovih braniča, sigurno ćemo stvoriti prilike, samo ih treba realizirati. Fizički nisu spremniji od nas. Očekujem pun stadion i nadam se da će publika biti naš dvanaesti igrač."

"U prijašnjim utakmicama nije bilo sreće"

Dobra vijest je da će se u momčad vratiti Igor Bišćan, dok je Josip Tadić ozlijedio zglob i neće konkurirati na utakmicu. Još se ne zna situacija s a Tomislavom Butinom, a lako je moguće da ne zaigra ni Etto. Dinamo je u Maksimiru nekoliko posljednjih europskih utakmica nije odigrao dobro, nisu uspjeli pobijediti klubove poput Hazara i Linfielda.

"Nismo imali sreće u tim utakmicama. Protiv Basela smo mogli lako slaviti, no promašili smo svoje prilike i završilo je bez golova. Više bih volio da odigramo loše pa prođemo."

"Hajduk ima šanse pred prepunim Poljudom"

Nakon Dinama na europski scenu izaći će Hajduk i Slaven Belupo. Hajduk dočekuje Deportivo, a u Koprivnici će gostovati grčki Aris.

"Hajduk u prvoj utakmici nije igrao prema naprijed, ali je odigrao čvrsto i pred prepunim Poljudom ima šanse plasirati se dalje. Mislim i da Slaven može dalje, odigrali su dobro u Grčkoj", zaključio je Vrdoljak.

M.Pa.
Foto: Index

Pročitajte više