Vrijeme je da se krene: Kalinića ne zanima novi ugovor s Hajdukom

JOŠ SE na gornjim katovima Poljuda nadaju kako će Nikola Kalinić i iduće sezone nositi bijeli dres, ali na novi ugovor koji mu je ponuđen Kale će teško staviti svoj potpis. Vezati se dodatne četiri godine uz Hajduk nikako nije u skladu s ambicijama ponajboljeg napadača Prve HNL, makar bi čelnicima kluba njegov novi ugovor najviše služio kao prevaga u budućim pregovorima s potencijalnim kupcima. No, neće to Kaliniću biti dovoljni argument da bi riskirao željeni odlazak, o kojem priča već mjesecima.

Ovih dana trebao bi Kalinić sjesti za stol s Matom Perošem. Ali već sad je sasvim jasno da mu predsjednik Hajduka ništa više ne može ponuditi. Sve klubove koji su prvu zvijezdu Hajduka skautirali u proteklih godinu dana više nije moguće ni izbrojiti, a najkonkretniji je svakako bio Lokomotiv iz Moskve, koji je poslao ček s okruglim iznosom - 10 milijuna eura. Takva bi odšteta Hajdukovce vjerojatno zadovoljila, ali tek u šestom mjesecu; najboljeg se napadača ipak ne mogu odreći prija kraja prvenstva.

Sasvim je izvjesno da Kalinić neće dočekati jesen u Splitu, pripreme za iduću sezonu odrađivat će u nekoj od liga petice. Priželjkuje Primeru ili Premiership, ali ni Italiju i Njemačku ne treba olako odbaciti kao potencijalna odredišta. U svakom slučaju, Hajdukovi navijači ostat će razočarani; novi ugovor koji je Uprava sastavila ostat će bez ključnog detalja - Kalinićevog potpisa. Ime njegove zamjene još nije poznato, ali sasvim je sigurno da su Bojan Vručina, Ermin Zec i Dragan Gović pod prismotrom poljudskih skauta.

A što je s ostalim kadrovskim križaljkama u Hajduku? Prioritetna zadaća bijelih je novi ugovor Srđana Andrića, koji je praktički već dogovoren i vrlo je vjerojatno da će kapetan završiti karijeru u Splitu. Subašićevom bi golu sigurnost iduće godine mogao garantirati reprezentativni dvojac, ukoliko se Vejiću pridruži Ivica Križanaca koji se od ljeta baca na pregovore o napuštanju Petrograda. Uslijedit će vjerojatno i čistka, s obzirom da je već sad jasno da za Rossu, Živkovića i Bušića u Hajduku baš i nema previše mjesta. Naravno, treba očekivati i pokoje iznenađenje... Momčad za Europu ipak se ne slaže preko noći.

P.V.
Foto: Index

Pročitajte više