HRVATSKI NOGOMETAŠI

Vrsaljko zaigrao prvi put nakon godinu dana i teške ozljede

Foto: Gulliver / Getty Images

ŠIME VRSALJKO odigrao je utakmicu prvi put nakon 13. siječnja prošle godine i teške ozljede lijevog koljena. Kao prvotimac Atletica odigrao je do 88. minute protiv Logronesa (0:0) u 21. kolu La Lige.

Posljednji meč prije ovog bio mu je onaj za Inter protiv Beneventa u talijanskom kupu. Kod Nerazzurra je bio na posudbi iz Atletica. 

Njegov trener Diego Simeone ranije je najavio Vrsaljkov povratak: "U posljednjih mjesec dana trenira puno bolje. Vidi se da je sve bliže stanju u kojem će nam moći pomoći. Došao je pun entuzijazma i želje za natjecanjem. On je hrabar i snažan momak, a mi smo zahvalni na svemu što nam može pridonijeti kao momčadi."

Grafika: Sofascore za IndexSport

Počeo je trenirati u studenome prošle godine

Desni bočni madridskog Atletica i hrvatske reprezentacije počeo je individualno trenirati 12. studenoga u klupskom sportskom centru, a 3. prosinca se priključio suigračima te od tada trenira s njima. 

Prije tjedan dana je bio među 25 igrača koji su bili u Saudijskoj Arabiji, gdje je Atletico na jedanaesterce izgubio u finalu španjolskog Superkupa od Real Madrida. Vrsaljko nije bio u momčadi protiv Barcelone u polufinalu ni u finalu protiv Reala, ali dobio je medalju za osvojeno drugo mjesto.

Vrsaljko je u veljači prošle godine u Belgiji prošao operacijski zahvat na lijevom koljenu, a zatim je većinu vremena proveo na rehabilitaciji u Hrvatskoj.

Inter je prošlo ljeto mogao otkupiti Vrsaljka, ali to je odbio zbog njegove teške ozljede. Tako se Vrsaljko vratio u Atletico, koji ga je u ljeto 2016. kupio od Sassuola uz odštetu od 16 milijuna eura. Hrvatski reprezentativac je tako ostao igrač Atletica s kojim ima ugovor do ljeta 2022. godine.

Žestoka konkurencija u Atleticu

Atletico je u ljetnom prijelaznom roku na njegovu poziciju doveo engleskog reprezentativca Kierana Trippiera iz Tottenhama, a na desnom beku ima i kolumbijskog reprezentativca Santiaga Ariasa.

Vrsaljko je za Atletico odigrao 54 utakmice od ljeta 2016. do ljeta 2018. te je sudjelovao u osvajanju Europa lige.

Pročitajte više