Vučević: I dalje smatram da je AEK najlošija momčad skupine

"PRVO poluvrijeme Hajduk je dominirao, međutim s obzirom da su uvjeti na terenu bili jako teški, moja ekipa dala je najbolje od sebe da ne primi gol. Srećom pa smo se obranili i u drugom poluvremenu zabili dva gola. Ovo je velika pobjeda za nas i jako sam sretan. Ono što me se posebno dojmilo bili su navijači Hajduka, koji su unatoč 1:3 bodrili klub do samog kraja susreta", rekao je gostujući trener Manolo Jimenez nakon što se njegove momčad na milimetar približila šesnaestini finala Europa lige.

AEK-u u zadnjem kolu treba jedan bod na domaćem terenu protiv već sigurnog osvajača skupine Zenita kako bi i matematički potvrdio prolaz u sljedeću fazu natjecanja. Nakon prvog poluvremena malo tko je vjerovao u ovakav nokaut Grka:

"Hajduk nije imao pravu šansu u nastavku nakon što smo popravili desnu stranu"

"U drugom poluvremenu popravili smo desnu stranu, više nije propuštala i Hajduk nije imao pravu šansu kasnije. Drago mi je što smo pokazali da smo u dobroj kondiciji, vidljivo je to što domaćin nije u posljednjih pola sata nije ozbiljnije zaprijetio našeg golu. Nije još ništa gotovo, ima još jedna utakmica do kraja i treba u jednoj dobroj atmosferi odraditi posao kako treba do kraja", dodao je Jimenez.

Koliko god je Jimenez bio sretan s 0:0 u prvom poluvremenu, toliko je jasno razumjeti frustracije Gorana Vučevića: "Neshvatljivo je da u prvih 45 minuta koji su bili odlični nismo uspjeli zabiti gol. Platili smo danak mladim igračima i neiskustvu gledajući sve utakmice koje smo igrali, možemo kazati da je upravo to glavni razlog našim europskim posrtajima.

"Moram još jednom pogledati utakmicu, neshvatljiv mi je pad moje momčadi u nastavku. Po meni smo pali fizički jako puno u drugom poluvremenu", dodao je Vučević.

Vučević: Mlade igrače je povukla publika, željeli smo previše pobjedu, a rezultat toga je pad u drugom poluvremenu

"I dalje smatram da je AEK najlošija momčad ove skupine. Respektiramo AEK, ali Anderlecht je bolji, o Zenitu da i ne govorimo", istaknuo je.

"Previše smo se potrošili prvo poluvrijeme. Mlade igrače je povukla publika, željeli smo previše pobjedu, a rezultat toga je pad u drugom poluvremenu. Igrači nisu u dobrom stanju, ali na meni je i suradnicima da ih pomaknemo... Ovo je realnost, nastavljamo utrku s Dinamom... Dokle god ima šanse ne bih pustio ni Bogu..."

Pročitajte više