Vujčić u atenskom derbiju lovi finale za treći europski naslov

U DRUGOM večerašnjem polufinalu Final Foura sastaju se atenski velikani, Olympiacos našeg Nikole Vujčića protiv Panathinaikosa.

Djeca Pireja hvataju protiv ljutih gradskih rivala finale u kojem bi se borili za svoj drugi naslov prvaka Europe (jedini su dosad osvojili 1997. godine), dok je  momčad trenera Željka Obradovića u Berlin stigla po peti trofej najbolje momčadi Starog kontinenta.

Srpski trener na klupi Olympiacosa svjestan je da njegova momčad nije favorit u večerašnjem dvoboju:

"Prije svega, mi imamo sedam igrača koji će prvi puta nastupiti na Final Fouru. Oni nemaju iskustva koje je potrebno u ovakvim dvobojima, ali ne sumnjam kako će to nadomjestiti velikom motivacijom zbog prvog nastupa. Olympiacos je jako dobra momčad, bit će nam teško, ali iznenađenja su uvijek moguća", kazao je Obradović.

Njegov kolega na suprotnoj strani, Panagiotis Giannakis, nešto je optimističniji uoči bitke za Atenu:

"Što se nas tiče, najvažnija je stvar da su svi igrači spremni i da su ih zaobišle ozljede. Igramo protiv najtežeg mogućeg protivnika te ću večeras imati priliku vidjeti kako reagiraju moji igrači pod visokim pritiskom. Prebrođavanjem teških situacija se postaje šampion. Mi imamo dosta novih i nekoliko mladih igrača, a ukoliko zadržimo strpljenje i čistu glavu, imamo fantastičnu priliku."

Prvi šuter Panathinaikosa i bivši igrač New York Knicksa, Vassilis Spanoulis dao je posebni značaj večerašnjoj utakmici:

"U našim mislima, ova utakmica je puno važnija od onih dvaju u grčkom prvenstvu. Mi moramo u Berlinu ostvariti dvije pobjede u dvije utakmice i onda se doma vraćamo s onim po što smo došli - trofejem namijenjenom pobjedniku" optimističan je Spanoulis.

Vujčićev suigrač, Milan Teodošić, nešto drukčije vidi cijelu situaciju:

"Prije svega, meni je velika čast što sam s Olympiacosom na Final Fouru. Od početka sezone postavili smo si cilj kako moramo doći do Berlina i u tome smo uspjeli. Sad ovdje svatko ima 25 posto šanse za osvajanjem naslova. Ipak, nakon ispunjenja želje o plasmanu na Final Four, sad želimo osvojiti naslov prvaka Europe, s tim u mislima smo ovdje doputovali i mislim da smo u stanju to učiniti", završio je Teodosić.

M.Č.
Foto: AFP

Pročitajte više