KOŠARKA

Vujošević: Jokić se ponaša malo autistično

Foto: EPA

SRPSKI košarkaši nisu se uspjeli kvalificirati na Olimpijske igre u Tokiju. U finalu kvalifikacijskog turnira u Beogradu Italija je srušila Srbiju 102:95 i ostvarila plasman na Igre.

Srbija je nastupala bez Nikole Jokića, MVP-a NBA lige. Jokić se nije odazvao izborniku Igoru Kokoškovom zbog teške i naporne sezone s Denver Nuggetsima. Zbog toga je Jokić u Srbiji bio na udaru kritika. 

Sada ga je kritizirao i legendarni trener Duško Vujošević.

"Najveći krivci za neuspjeh Srbije su igrači. Oni koji su se odazvali i oni koji nisu. Naravno da je i Jokić kriv. Ima jedna stara poslovica - čovjek ima obavezu prema zemlji u kojoj je rođen. U NBA-u je napravio sjajnu karijeru, koju nitko nije očekivao i svaka mu čast na tome, ali uspjeh obvezuje. Ako je on poslije toga što je napravio u Americi idol u Srbiji, kako nije osjetio obavezu da dođe s motivom i povuče ostatak momčadi", upitao se Vujošević u emisiji Probudi se pa nastavio:

"Kada je Jokić u pitanju, koji se malo autistično ponaša, ne treba ići u neku pretjeranu kritiku, koja bi onemogućila daljnju konekciju za sljedeće akcije. Ne mogu ga braniti i štititi oni koji imaju najveću obavezu da proizvedu jedan dio želje kod njega da nastupi za reprezentaciju. Naravno da i Savez ima jedan dio odgovornosti."

Pročitajte više