Hrvatska rukometna reprezentacija

Vuković: Zanima me tko će biti izbornik ako uđemo u borbu za medalju

Foto: RTL Screenshot

BIVŠI hrvatski rukometni reprezentativac gost je u RTL-ovoj emisiji uoči utakmice u kojoj Hrvatska protiv Danske lovi pobjedu za četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Još je jednom prokomentirao odluku izbornika Červara koji je nakon poraza od Argentine najavio odlazak. "Zanima me tko će voditi ekipu ako prođemo dalje ili uđemo u borbu za medalju. Jesmo li o tome razmišljali?" rekao je Vuković uz smiješak, a onda dodao: "Možda je Lino baš htio ovakav efekt, vidjet ćemo kako će ekipa reagirati. Ja vjerujem u pobjedu."

Podsjetimo, bivši kapetan Petar Metličić ovako je prije dva dana komentirao Červarovu odluku: "Totalno promašeno. Červar je preuzeo odgovornost i to je OK. Ali zašto podnosi ostavku dok je Hrvatska još živa? Što ako dođemo u četvrtfinale ili polufinale? Što dalje? Kako ćeš ti motivirati tu momčad? Brod nije potonuo, a on je zadnji koji ga treba napustiti. Bio je vruć nakon utakmice, ali trebao je biti pametniji. Tužno je da će ovo biti kraj za njega. Ovo je najveća greška njegove karijere. Pustimo utakmicu na stranu, to je sport. To se dogodi. Ali ovo napraviti i oprostiti se na ovakav način, to nije u redu."

Na kraju je analizirao i kako Hrvatska može pronaći pravu kombinaciju u vanjskoj liniji: "Igrači igraju u grču jer znaju da će nakon jednog ili dva loša poteza otići na klupu. To nije dobro, posebno za mlađe igrače. Upozoriti na greške treba, apsolutno, ali moraju znati da imaju šansu pokazati se. To je ključ."

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više