Vulić umjesto Gudelja na klupi Hajduka?

POZNATO je kako se Hajdukova klupa treneru Ivanu Gudelju počela tresti i prije negoli je uopće sjeo na nju. No, erupciju bijesa izazvanu sramotnim porazom od trećeligaša Junaka teško da će smiriti ikakve novčane kazne, bajkovita obećanja ili idila supetarskih priprema.

Poraz u Glavicama neusporediv je čak i s debaklom koji je Dinamo doživio u Kupu kod Naftaša iz Ivanić Grada, uostalom, Dinamo i Hajduk neusporedivi su već jako dugo.

Splitskim đirom počele su kružiti priče. Transparenti "Uprava odlazi" nakratko su pali u zaborav, slično kao i većina najavljenih pojačanja. Otpisan je Gruzijac Šašiašvili, tvrde kako nije zadovoljio.

No, Branka Grgića ne zadovoljava ni sam trener,  vjeruje mu malo, gotovo ništa. Tijekom dovođenja igrača na probu, Grgić Gudelja nije pitao za mišljenje, to govori samo za sebe. Jednako kao što poraz od Junaka govori više od tisuću riječi, ali na to u Splitu žele zaboraviti.

Nije tajna koliko su narušeni odnosi na relaciji Gudelj - Grgić, no nije niti tajna kako se predsjednik uvijek zagonetno osmjehne na spomen imena Zorana Vulića. Nije mu pošlo za rukom da zagospodari Kantridom, no Hajduk je nešto sasvim drugo. Za Vulića je uvijek bilo tako, na Poljud se vraća sprintom poput onog iz najboljih igračkih dana, ako treba. A treba, čini se.

Još jedan debakl iole sličan onome u Glavicama i Gudelj bi mogao ući u Hajdukovu povijest, kao prvi trener smijenjen za vrijeme priprema. Splitski đir priča, čelnici niti ne potvrđuju niti demantiraju. Fiorentini nam je u kratkom razgovoru kazao da je u gužvi, Branko Grgić nije dostupan. Ipak, od Hajdukovog direktora tijekom dana očekujemo detaljnije izvješće.

D.R.

Pročitajte više