Watford pregazio Portsmouth, Kranjčaru 30 minuta

VRATA Evrope koja je Portsmouth odškrinuo subotnjom  pobjedom nad liderom Premiershipa Manchesterom, danas je posljednji na tablici i već otpisani Watford ponovno zalupio.

Noge pobjednika nad Manchesterom bile su olovne, vezni red spor, obrana nesigurna i šuplja, a junak meča protiv Manchester Uniteda, vratar James, spasio je Portsmouth još težeg poraza.

Istina je kako su igrači Portsmoutha bili umorni, jer igrali su drugu utakmicu u tri dana, ali su imali priliku upisati vrijedne bodove protiv momčadi koju još samo teorija drži u elitnom razredu engleskog nogometa. Također, Watford je svu pažnju usmjerio na FA Kup, gdje ih u polufinalu u subotu očekuje Manchester United.

No početak meča nije najavljivao ovakvu havariju Portsmoutha. Iako je Watford diktirao tempo, prvi udarac na gol uputili su gosti i poveli. Davis je prekinuo napad domaćih u krugu centra, odmah gurnuo loptu naprijed do Taylora koji se namjestio, sa 20-tak metara nanišanio desnicom i pogodio dno lijeve stative odakle se lopta odbila u mrežu. Bilo je to u 17. minuti ali je vodstvo gostiju potrajalo samo 10 minuta.

Watford je stisnuo, potpuno nadtrčao goste, zavladao sredinom terena i izjednačenje je "visilo" u zraku, a došlo je s penala. Traore je sapleo mađarskog internacionalca Tamasa Priskina, a Bouazza je sigurnom ljevicom svladao Jamesa. Nakon dvije šanse Watforda meč je ušao u posljednju minutu prvog poluvremena i tada je bljesnuo domaći kapetan Mahon. Centaršut Priskina s desne strane, James je izboksao na dvadesetak metara od gola , a tamo je sačekao Mahon i poluvolejem ljevicom ispalio pravi projektil u lijevi gornji kut. James se ispružio, no spasa nije bilo. Fantastičan pogodak i prvi koji je Mahon postigao u Premier ligi.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Watford je povećao na  3:1. Priskin je centaršut Kabbe s lijeve strane spretno strpao iza leđa Jamesu. Prethodila je loša pas igra srednjeg reda Portsmoutha, a James je i ovoga puta bio nemoćan.

U 58. minuti Kanu je propustio priliku da se prednost domaćih smanji. Nakon gužve u šesnaestercu izborio je prostor za šut, no lopta je pogodila prečku. Tek se tad Redknapp, čija je postava srednjeg reda bila potpuno poražena, odlučio u igru poslati Kranjčara (zamijenio je braniča Traorea).

Nažalost, hrvatski reprezentativac nije mogao ubrzati ni promijeniti igru Portsmoutha. Njegova dva šuta nisu posebno zabrinula domaćeg vratara Fostera. Dva Kranjčareva relativno korisna pasa nisu iskoristili Douala i Mvuemba. S druge strane je Hameur Boazza još jednom savladao Jamesa i zapečatio sudbinu Pourtsmoutha.

Francuski U-21 reprezentativac Mvuemba je prekrasnim pogotkom u 81. minuti samo uspio smanjiti rezultat na 4:2. Centaršut O' Neilla je iz okreta zabio pod gredu Fostera sa desetak metara.

Tako se još jednom pokazalo da je u Premiershipu sve moguće: lider na tablici izgubi u Portsmouthu, a Portsmouth zatim bude deklasiran u meču protiv tima koji ispada iz lige.

M.J.

Pročitajte više