arsenal

Wenger: Ako me Arsenal treba, vratit ću se

Foto: EPA-EFE

ARSENE WENGER otišao je iz Arsenala 2018., nakon što je 22 godine vodio taj engleski klub.

Legendarni Francuz od tad je bez posla i često je gost sukomentator na velikim svjetskim televizijama. Nije dao puno intervjua, ali jedan kratki dao je za podcast Men In Blazers. Voditelj ga je pitao bi li se vratio u Arsenal.

"Ako me Arsenal treba, vratit ću se. Ali ne očekujem poziv. Ne očekujem ništa, vrijeme je jako dobar liječnik", rekao je 71-godišnji Francuz koji je s Arsenalom osvojio tri naslova prvaka, uključujući onaj 2004. godine bez ijednog poraza.

Wenger je u zadnjim sezonama navukao na sebe bijes dijela navijača jer nije želio otići iako su mu rezultati bili jako slabi. Od njegova odlaska Arsenal ima već trećeg trenera. Kad je došao u klub Mikel Arteta, uspio je prodrmati momčad te je ljetos osvojio FA kup, ali ove sezone je Arsenal u jako lošoj formi i već se spominje da bi Španjolac mogao dobiti otkaz.

"Ima sreće da je odmah dobio u ruke tako velik klub. Da bi došao do tog statusa, inače moraš raditi deset godina. No, on je bio sjajan klupski igrač i Arsenal mu je dao priliku, a ja mu želim svu sreću. Svojim nasljednicima sam Arsenal ostavio u odličnom stanju i vjerujem da će se uskoro boriti za titule. Mikel ima golemu strast za nogometom i želju da bude sve bolji", rekao je Wenger u listopadu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više