Wenger: Almunia je bio naš ključni čovjek

NAKON remija (0:0) u Pragu sa Slavijom i osiguranog plasmana u drugi krug Lige prvaka, menadžer Arsenala nije skrivao zadovoljstvo.

Za svoju 100 utakmicu u Ligi prvaka, Wenger je na teren izveo "promiješanu" momčad, nedostajalo je nekoliko ključnih igrača, no mlada momčad “topnika” ipak je ostvarila cilj.

"Slavia se branila vrlo dobro. Imali smo problema, nisu nam ostavljali previše prostora i stoga nismo bili previše opasni. Pokušali smo postići pogodak, no nismo stvorili dovoljan broj šansi iz kojih bismo mogli poentirati. Ostvariti gostujuću pobjedu u Ligi prvaka uvijek je teško, posebice kad igrate protiv momčadi koja se želi osvetiti za poniženje koje je pretrpjela u Londonu. Bila je to tvrda utakmica i, gledajući s te strane, imali smo težak zadatak. Česi su igrali hrabro, pokušavali su nas zaustaviti po svaku cijenu i na tome im treba čestitati." - izjavio je Wenger.

Francuski stručnjak je posebice pohvalio svojega vratara Manuela Almuniju, koji je kritiziran od strane medija nakon remija s Manchester Unitedom, a u Pragu je imao dvije odlične obrane, posebice je bila značajna ona u drugom poluvremenu.

"Sačuvao je mrežu u ključnom trenutku, on zna na koji način se treba nositi s kritikama i kako treba odgovoriti - s pravom igrom na terenu." - zaključio je Wenger.

Ferguson: Neću miksati momčad jer želim prvo mjesto

A razlog za zadovoljstvo imao je i menadžer Manchestera Alex Ferguson, koji je izjavio da je njegova momčad protiv kijevskog Dinama odigrala savršenu utakmicu;

"Da, bila je to savršena predstava i savršen rezultat. Baš onakav kakav nas vodi u osminu finala." - izjavio je Sir Alex.

"Kijevljani su igrali "flaster" na naše igrače. Za njih je to bilo nešto novo, jer na tako nešto nisu navikli, pogotovo mlađi poput Piquea, Simpsona ili Evansa."

Na upit hoće li - nakon što je osigurao nastavak natjecanja na proljeće - više miksati momčad, Ferguson je odgovorio niječno:

"Želimo osvojiti prvo mjesto i igrati najbolje što možemo. Za to nam trebaju najbolji igrači."

D.R./Totalsport
Foto: AFP

  

Pročitajte više