WENGER BOCNUO KANEA I ALLIJA "Englezi su postali gospodari simuliranja"

Foto: Getty Images / Guliver Image

BLIŽI se veliki londonski dvoboj između Tottenhama i Arsenala (subota, 13:30) u 27. kolu Premier lige. Spursi su na petom mjestu ljestvice i imaju četiri boda više od šestoplasiranih Topnika, pa će njihov susret značiti i borbu za mjesto koje jamči Europu sljedeće sezone.

Uoči utakmice trener Arsenala Arsene Wenger komentirao je simuliranje nogometaša u engleskoj ligi, te aludirao na Harryja Kanea i Delea Allija, koji su optuženi za simuliranje u meču protiv Liverpoola (2:2).

"Moramo izbaciti simuliranje iz nogometa. Sjećam se vremena kada su to najčešće radili stranci u Premier ligi, ali su očigledno i engleski nogometaši brzo naučili i sada postali gospodari glume. Jednostavno, ne smiješ provocirati situacije i moraš kao igrač biti inteligentan. Svaki napadač će to uraditi i pokušati, ali je pitanje gdje je granica. To je na sucima, iako je često u velikoj brzini teško procijeniti i donijeti pravu odluku", poručio je Wenger.  
 

 
Tottenham nije izgubio posljednjih 11 utakmica u svim natjecanjima (sedam pobjeda i četiri remija), a Arsenal čeka četiri godine na pobjedu kod susjeda u Premier ligi. 

 

Pročitajte više