Wenger pred AZ: Van Persie je naš Van Basten

MENADŽER Arsenala Arsene Wenger usporedio je svog nizozemskog nogometaša Robina van Persieja (26) sa slavnim mu sunarodnjakom, legendom Ajaxa i Milana Marcom van Bastenom (44).

"Van Persie je ove sezone fizički puno snažniji. Rekao bih da je on napadača tipa Van Basten, centralna špica. Ima sjajan prvi dodir, oštar okret i blagi odmak prema unatrag. Oduvijek sam ga smatrao više isturenim nego povučenim napadačem", rekao je Wenger o igraču kojeg je doveo 2004. iz Feyenoorda.

Van Persie je ove sezone najbolji strijelac Arsenala s pet postignutih golova iz devet utakmica (u svim natjecanjima).

Arsenal protiv AZ-a bez sedmorice

Arsenalov napadač Theo Walcott zbog ozljede ligamenata koljena pauzirat će između tri i četiri tjedna, a Arsene Wenger večeras protiv AZ-a neće na raspolaganju imati ni Eduarda, Rosickog, Bendtnera, Denilsona, Fabianskog i Djouroa.

Trener Seville zbog bolesti i ozljeda danas u Stuttgartu neće moći računati na čak četvoricu igrača – Negreda, Palopa, Konka i Renata. Liverpoolu će zbog ozljede prepona večeras protiv Lyona nedostajati Torres.

Manchester United će u Moskvu otputovati bez petorice važnih igrača. Wayne Rooney osjeća bolove u listu noge, tijekom posljednjeg premierligaškog ogleda protiv Boltona ozlijedili su se Giggs i Evra, a otprije su ozlijeđeni Park i Fletcher. Milan će u srijedu protiv Reala nastupiti bez Gattusa, a Madriđani bez Cristiana Ronalda.

Pročitajte više