Wenger: Sudac nije svirao penal na Eduardu zbog medijskog linča

ZANIMLJIVU situaciju vidjeli smo noćas na Wembleyju. Pri 2:0 za Engleze, Glen Johnson je zajašio Eduarda u svom šesnaestercu i rukama ga srušio. Dojam je da je bio jedanaesterac, no sudac Mallenco je ostao nijem, možda zbog cijele fame "Eduardo simulator" koju je pokrenula Uefa, a prihvatili engleski mediji.


Tako barem razmišlja Eduardov trener u klubu, Arsene Wenger.


"Pritisak stvoren od strane medija je utjecao na taj prosudbu. Sinoć je bio očit jedanaesterac na Eduardu, ali sad mu više neće svirati penale ni kad doista budu", komentirao je Wenger prekršaj.

Francuz uporno brani svojeg igrača.

"Svi želimo fair suđenje, no ne mislim da ima pravde u Eduardovom slučaju. Od toliko igrača koji su mogli biti prozivani od strane medija, izabran je baš Eduardo. On osjeća da nije pravedno tretiran."

No, Wenger je siguran da ovo neće uzdrmati napadača Arsenala.

"Mislim da to neće utjecati na njegovu igru. On je igrač koji prošao kroz mnogo teže situacije od ove, primjerice kad je slomio nogu", zaključio je Wenger.

Wenger je usput napao i Guusa Hiddinka, izbornika Rusije, jer je Andrej Aršavin ozlijedio u utakmici protiv Walesa i morat će pauzirati dva tjedna.

"Nije igrao protiv Manchestera zbog lakše ozljede, nije igrao ni za Rusiju protiv Lihtenštajna, a Hiddink ga gurne u igru protiv Walesa. Nije smio sinoć nastupiti, sad se ozlijedio i ne mogu računati na njega. Svašta bi mogao izgovoriti o tome, ali neće imati efekta. Moramo pričekati da nam se svi igrači vrate sa obveza za reprezentacije pa ćemo vidjeti kolika šteta je učinjena", zaključio je Wenger.

Pročitajte više