Wenger želi zadržati Bergkampa

ARSENALOV menadžer Arsene Wenger izjavio je kako vjeruje da će Nizozemac Dennis Bergkamp dobiti od uprave kluba ponudu za jednogodišnje produljenje ugovora.

Bergkampu su sada 34 godine, a njegov ugovor istječe u mjesecu lipnju, ali Wenger tvrdi da će mu napadač njegovih kvaliteta i te kako koristiti i sljedeće sezone. Wenger, očigledno, nije zaboravio Bergkampov doprinos Arsenalovim osvajanjima dvostruke krune 1998. i 2002. godine.

U upravi Arsenala, međutim, nisu oduševljeni Wengerovim zahtjevom to više što su u siječnju kao zamjenu za Bergkampa, koji zbog straha od letenja nikada ne ide sa suigračima kad avionom putuju na gostovanja u inozemstvo, već angažirali mladog Španjolca Josea Antonija Reyesa.

Wengera je međutim teško odbiti, jer već godinama s mnogo uspjeha vodi momčad londonskih "Topnika", a s ćudljivim je Nizozemcem uspio pronaći zajednički jezik i uvjeriti ga da u njegovim godinama ne može računati kako će iz utakmice u utakmicu biti prvi trenerov izbor.

"Bergkamp je još uvijek vrlo upotrebljiv napadač, koji podjednako uspješno zabija golove i namješta prilike suigračima. Cijele sezone nije bio ozlijeđen, dobro se pripremio i vraški je opasan pred protivničkim vratima. Ja ga trebam i stoga ću nagovoriti upravu da mu produlje ugovor, jer je to posao od obostrane koristi."

Pročitajte više