"Werder u zagrebačkom vještičjem loncu ostao cool"

NJEMAČKI mediji svi redom hvale večerašnji uspjeh Werdera iz Bremena, spominju Diega kao ključ pobjede njemačke momčadi, i vesele se, u njemačkom stilu, milijunima koje će momčad Klausa Allofsa i Thomasa Schaafa pokupiti u Ligi prvaka. Unatoč ozljedama, Werder je pokazao kako može biti suveren na terenu i stvari izgledaju sve bolje, a Dinamo je svoju priliku prokockao još u prvoj utakmici, tako se može sažeti opći komentar svih večerašnjih članaka.

Momčad trenera Thomasa Schaafa polako ali sigurno ulazi u ritam. Nakon što su pobijedili u prvoj utakmici protiv Dinama iz Zagreba, zeleno-bijeli su uspjeli odnijeti pobjedu i u Hrvatskoj. Time se Bremen četvrti puta zaredom kvalificirao za Ligu prvaka", pišu njemačke novine "Die Welt" u članku naslova "Werder u zagrebačkom vještičjem loncu ostao cool"

"Werder Bremen ostao je stalni gost milijunske Lige prvaka. Na čelu s plejmejkerom Diegom, koji je iskoristio dva jedanaesterca, Bremen je u drugoj utakmici kvalifikacijske runde pobijedio Dinamo Zagreb, i time glatko prošao dalje. Werder je tako četvrti put zaredom ušao u unosno "kraljevsku klasu", čiji ždrijeb počinje u četvrtak i koja će momčadi, po riječima sportskog direktora Klausa Allofsa, donijeti između 10 i 15 milijuna eura", piše Welt dalje.

"Momčad sa sjevera Njemačke je u zagrebačkom vještičjem loncu pred 37 tisuća gledatelja dobro ušla u utakmicu, pritiskali su protivnika i pokušavali staviti svoj žig na utakmicu. I prve prilike išle su Bremenu, koji se nije ograničio na obranu uspjeha iz prve utakmice", piše Welt, opisujući dalje tijek utakmice, u kojem je Werder uspio uhvatiti pobjedu.

"Najbolji igrači u momčadi trenera Schaafa bili su dvostruki strijelac Diego i vratar Tim Wiese, koji je svoju momčad održao u utakmici sjajnom obranom u 28. minuti. U redovima Hrvata najviše su u oči upadali režiser Modrić i uvijek opasni Balaban", zaključuje se u članku "Welta".

Nacionalni ARD hvali SChaafovu momčad u članku naslova "Werder ponovno u kraljevskoj klasi", i ponavlja praktički isto što i Welt.

Njemački RTL piše o tome kako je Werder "u napetoj utakmici u Zagrebu unovčio milijunsku kartu za Ligu prvaka zahvaljujući Diegu, sreći i dobrim živcima". U članku RTL-a, pod naslovom "Diegovi pogotci odveli Bremen u Ligu prvaka", zaključak je kako je otpor Dinama slomljen tek nakon trećeg Werderovog gola. "Time je konačno slomljen moral Dinamovih igrača i Werder je suvereno odigrao utakmicu do kraja", piše u članku.

RTL kao junaka utakmice navodi Diega, jer je "brazilski plejmejker proveo Bremen kroz napetu i na trenutke tešku utakmicu s dva hladnokrvno izvedena jedanaesterca. Diego je, pametnim pripremanjem prilike u 39. minuti, iz koje je Boubacar Sanogo postigao treći Werderov pogodak, bio uključen u sve Werderove akcije"

RTL također spominje Werderove probleme s ozljedama: "Schaaf je na početku utakmice u maksimirskom vještičjem loncu uveo "osoblje" koje je izveo na teren u utakmici protiv Nürnberga. Samo se u napad vratio Sanogo, koji je nakon što mu je ozdravila ozljeda noge zamijenio Markusa Rosenberga"

"Bremen se na ždrijebu 30. kolovoza može, pored njemačkih sudionika VfB Stuttgarta i Schalkea 04 veseliti velikim imenima europskog nogometa – kao i garantiranom milijunskom prihodu", piše RTL.

Nacionalni ZDF također ističe Diega kao ključ pojede njemačke momčadi. "Diega se može slaviti kao čovjeka koji je garantirao večerašnji uspjeh. Brazilac je bio odlučujuće upleten u sva tri Werderova gola".

ZDF također spominje treći Werderov pogodak kao ključni trenutak utakmice: "Hrvatima je nakon toga nedostajala vjera z apostići još tri pogotka. Bremen jedva da je došao u opasnost i na kraju je slavio zasluženu pobjedu. Hrvati si moraju predbaciti da su šansu za prolazak propustili još u prvoj utakmici, kad su u prvom poluvremenu propustili velik broj vrhunskih prilika"

J.D.
Foto: Index

Pročitajte više