Werderov Mertesacker odbio ponudu Aston Ville

11 MILIJUNA eura (sedam milijuna funti), ponudio je premierligaš iz Birminghama Dinamovom suparniku za njemačkog reprezentativnog stopera, ali je sam igrač odbio mogućnost odlaska sa Wesera.

Visoki branič je bio želja trenera Ville Martina O'Neilla i njime je namjeravao pojačati obranu momčadi, ali je igračev agent Roman Peltz za Bild izjavio kako je sam Mertesacker u startu odbacio mogućnost selidbe u Englesku: "Per je potpisao ugovor sa Werderom do 2010, tako da transfer ne dolazi u obzir".

Aston Villa grozničavo traži zamjenu za nositelja obrane Olofa Mellberga, kojem na kraju sezone ističe ugovor, a Šveđanin se nakon šest sezona u Engleskoj želi upustiti u avanturu američkog MLS-a.

Mertesacker se istakao na SP-u u Njemačkoj nakon kojeg mu je bitno narasla cijena, a poslije osvajanja bronce u Klinsmannovoj momčadi iz matičnog Hannovera se preselio u Werder. Iako će za mjesec dana napuniti tek 23 godine, već je zabilježio 34 nastupa za Elf, a Engleze je očigledno šarmirao solidnim nastupom u prošlotjednoj pobjedi Njemačke na Wembleyu.

Foto: AFP

Pročitajte više