LIGE PETICE

WEST HAM - TOTTENHAM 2:3 Mourinho debitirao pobjedom, Kane za povijest

Foto: Getty Images

TOTTENHAM je s 2:3 slavio na gostovanju kod West Hama i tako osigurao da Jose Mourinho trijumfom krene u svoj novi premierligaški mandat.

Portugalac je na teren poslao momčad u nešto drugačijem sastavu od onog kojeg je u svojim posljednjim utakmicama koristio Pochettino. Tako je na desnom krilu zaigrao Lucas Moura umjesto Giovannija Lo Celsa, a Dele Alli vratio se na poziciju iza Harryja Kanea na kojoj je pružao najbolje partije za Tottenham. 

Odlično otvaranje Tottenhama

Od samog početka utakmice, Tottenham je krenuo napadački. Stvorili su nekoliko dobrih prilika u prvih 10 minuta, a jedan pogodak Kanea im je opravdano poništen zbog zaleđa. 

Dugo se obrana West Hama držala kompaktnom i sprječavala sve napade Tottenhama koje se moglo spriječiti, ali onda u 36. minuti više nisu mogli izdržati i Son je zabio s Allijevom asistencijom. 

Dominacija Spursa

Pogodak Sona bio je samo početak potopa za West Ham, sedam minuta kasnije probio je desnu stranu obrane domaće momčadi i prekrasno poslužio Mouru za povećanje vodstva.

Treći gol pao je odmah na početku drugog poluvremena, a zabio ga je Harry Kane nakon centaršuta Sergea Auriera. Bio je to 175. pogodak Harryja Kanea za Tottenham čime je postao treći najbolji strijelac u povijesti kluba iza Bobbyja Smitha s 208 zabijenih pogodaka i Jimmyja Greavesa s 266 zabijenih pogodaka.

West Ham preuzeo inicijativu

West Ham je smanjio u 74. minuti pogotkom Michaila Antonia, ali to nije bilo dovoljno da uzmu bodove Tottenhamu do kraja utakmice. Ipak, uspjeli su zakomplicirati susret.

Prvo je Declan Rice zabio u 90. minuti, ali iz zaleđa pa se činilo da neće biti drame u šest minuta nadoknade koliko je dodijeljeno za ovaj susret, a onda je u 96. minuti Ogbonna zabio za konačnih 2:3, a Tottenham se spasio činjenicom da je isteklo vrijeme koje je sudac odredio. 

Tottenham je ovom pobjedom, barem do zaključenja kola, skočio s 14. na peto mjesto prvenstvene ljestvice dok je West Ham ostao na 16. mjestu. Ovisno o rezultatu utakmice između Aston Ville i Newcastlea, mogao bi pasti na 17. mjesto do kraja kola. 

West Ham United - Tottenham Rezultati uživo

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više