NBA LIGA

Westbrook ulovio 51 godinu star rekord i vodio Thunder do povijesnog preokreta

Foto: EPA

U NBA ligi rekordi padaju praktički na dnevnoj bazi, ali neki su zaista vrijedni isticanja, posebno s obzirom na kontekst, poput ovoga što je noćas učinio Russell Westbrook.

Oklahoma City dočekao je Houston sa svojom bivšom zvijezdom Jamesom Hardenom, a Rocketsi su do poluvremena odjurili na 26 razlike i činilo se da će doći do lagane pobjede. Thunder se ni u jednom trenutku ove sezone nije suočio s tolikim zaostatkom, ali do kraja ga je uspio prebrisati i pobijediti 117:112. Bio je to najveći preokret u povijesti kluba.

"Znali smo da moramo biti bolji u drugom poluvremenu. Toliki zaostatak... To nismo mi! Morali smo to raspraviti u svlačionici i zapaliti vatru, a baš to smo i učinili", rekao je Paul George, koji je zabio čak 45 koševa, najviše ove sezone, od čega 15 u posljednjoj četvrtini.

No priča večeri ipak je bio Westbrook, koji je ostvario deveti uzastopni triple-double i tako izjednačio rekord Wilta Chamberlaina iz daleke 1968. godine. Završio je s 21 košem, 12 skokova i 11 asistencija. Imao je i čak 10 izgubljenih lopti, ali to mu se oprašta, s obzirom na pobjedu.

"Nevjerojatno koliko je dugo trebalo da netko ponovi takav niz. To samo pokazuje kakav je Westbrook igrač", rekao je trener Thundera Billy Donovan.

I James Harden na drugoj strani nastavio je vlastiti pohod na Chamberlainove rekorde. S 42 koša ubilježio je 29. uzastopnu utakmicu s najmanje 30 poena. Fale mu još dvije da izjednači drugi najdulji niz u povijesti. Vlasnik prvog je također Wilt, ali taj iznosi 65 utakmica i za njegovo skidanje Brada bi svoju seriju trebao prenijeti i u iduću sezonu.
 

Pročitajte više