NBA

Westbrook upisao quadruple-double kakav nitko ne želi, Lakersi ispustili +26

Foto: Darren Abate/AP Photo/Guliver

LOS ANGELES Lakersi poraženi su u sinoćnjoj utakmici NBA lige na gostovanju kod Oklahoma City Thundera. Susret je završio 123:115 u korist domaće momčadi.

S obzirom na to da je prva četvrtina završila s 41:19 za Lakerse, da su gosti u jednom trenutku imali i +26 te da je Thunder u sezonu ušao s četiri vezana poraza, mnogi su bili spremni pomisliti da je pobjednik ogleda već odlučen.

Ipak, Thunder je kreirao čudesan povratak i upisao pobjedu u utakmici koja je ujedno i povijesno loša za Lakerse. Ta je momčad u posljednjih 25 godina odigrala 230 utakmica u kojima je imala prednost od 25 ili više koševa i do sinoć je slavila u svih 230. Premijerni poraz stigao je u noći na četvrtak.

Shai Gilgeous-Alexander s 27 poena i devet skokova te Darius Bazley s 20 koševa i šest uhvaćenih lopti predvodili su OKC do trijumfa protiv Lakersa, koji su igrali bez LeBrona Jamesa. Ostale zvijezde momčadi bile su na parketu, a najprimjetljivija od njih bio je Anthony Davis s 30 poena i osam skokova.

Russell Westbrook bio je drugi najveći potrošač lopti u poraženoj momčadi. Pogodio je dvije od osam pokušanih trica i osam šutova od 20 ukupno te stigao do triple-doublea, svog prvog u dresu Lakersa, od 20 poena, 14 skokova i 13 asistencija. Nagrdio ga je s 10 izgubljenih lopti pa američki mediji potenciraju da je ostvario sramotan quadruple-double.

Usput je i zaradio isključenje protiv bivše momčadi zbog reakcije nakon jednog zakucavanja suparničkog tima.

Pročitajte više