BOKS

Wilder o Joshui: Možda svijet želi vidjeti ovo sra*e, ali ja sam drugačiji

Foto: Getty Images / Guliver Images, EPA-EFE

ANTHONY JOSHUA sigurno je vratio WBA, WBO, IBF i IBO pojase teškaškog prvaka svijeta u glavnoj borbi večeri boksačkog spektakla u Saudijskoj Arabiji.

Na bodove je pobijedio Andyja Ruiza, čovjeka koji ga je šest mjeseci ranije nokautirao u New Yorku i senzacionalno mu oduzeo sve pojaseve, no u ovoj borbi to nije uspio ponoviti.

Joshua se koristio taktikom braće Kličko i direktom je stvorio sigurnu distancu protiv Ruiza koji je 15 centimetara niži, ima kraće ruke i nikako se nije uspio približiti Britancu. Zbog takve taktike Deontay Wilder, WBC-ov teškaški prvak, poslao je veliku porciju kritika u smjeru Anthonyja Joshue.

"Joshua je napravio što je morao da bi pobijedio. Trčao je po ringu cijelu borbu. Imao je Klička u kampu u pripremi za borbu i bio je poput Klička. To je sve što je napravio. Čovječe, želiš izdominirati protivnike. Možda sam previše hardcore za ovu eru, možda svijet želi vidjeti lijepo sranje, ali moj mentalitet je drugačiji nego kod ostalih boraca. Kada razmišljam o sebi kao prvaku, želim ući u ring i rasturiti protivnika", rekao je Wilder za The Athletic pa nastavio:

"Vrijeme je za dokazati tko je najbolji"

"Neću ući u ring, nakon što sam izgubio od istog lika, kako bih plesao, hvatao ga, koristio direkt i onda ga još malo držao. Ući ću i pokazati svijetu da sam najbolji i da mi nitko nije ni blizu, pogotovo kada znamo u kakvom smo vremenu u teškaškoj diviziji. Vrijeme je za dokazati tko je najbolji."

Potom je objasnio razliku između svog i Joshuinog mentaliteta u ringu.

"Joshua ga je mnogo puta mogao završiti nakon što ga je pogodio desnicom, ali bio je toliko neodlučan. Njegov mentalitet je bio da ide preživjeti, Kličkovom metodom. Razlika je što ja razmišljam poput zvijeri, ratnika, kralja i cara. Ako se Joshua zove kraljem, onda je samo pristojan kralj. Ovo je brutalan sport i ja ga tako tretiram. Ne pokazujem ljubav nikome u tom ringu", završio je Wilder.

Pročitajte više