Wimbledon: Karlović nije uspio

HRVATSKI tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u četvrto kolo Wimbledona. U dvoboju 3. kola bolji od Karlovića bio je Bjelorus Maks Mirnji sa 76 (5), 36, 63, 76 (4) nakon dva sata i 22 minute igre.

Ispadanjem Karlovića Hrvatska je ostala bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji Wimbledona ove godine.

Usprkoj odlične igre, Karlovićev wimbledonski pohod zaustavljen je u trećem kolu. nakon što su oba tenisača čvrsto držala svoj servis u prvome setu, odlučujuća igra riješena je samo jednim "mini-breakom". Pri rezultatu 3-3, Mirnji je odlično vratio Karlovićev servis, te zadržao tu minimalnu prednost do kraja.

U drugom setu Karlović je pri vodstvu 3-2 prvi i jedini put u meču oduzeo servis Bjelorusu. Mirnji je u toj igri poveo 40-15, a tada je slijedila serija od četiri odlična Karlovićeva reterna za "break". Naš tenisač je sigurnom igrom na svoj početni udarac stigao do izjednačenja u setovima.

Nažalost, na samom početku drugoga seta, pri vodstvu Mirnjija od 1-0 Karloviću je popustila koncentracija, te je izgubio servis, također prvi i jedini put u meču. Odmah u sljedećem gemu naš je igrač imao priliku za "re-break", ali Bjelorus se spasio odličnim servisima. Kod rezultata 4-2 za Mirnjija u trećem setu Karlović je izborio loptu za obrat, ali nije se uspio rezultatski vratiti u taj set.

Četvrti set je gotovo bio repriza prvoga. Oba igrača čvrsto su držala svoj servis sve do 6-5 za Karlovića. Tada je naš igrač s dva sjajna reterna izborio set-loptu, ali do prave prilike nije stigao jer je Mirnji ponovno nepogrešivo ubacivao prve servise.

Odlučujuća igra četvrtog seta posebna je priča. Nakon što je Mirnji ostvario "mini-break" za 3-1, kod rezultata 3-2 pomoćni sudac je dosudio aut kod drugog servisa Bjelorusa. No, umjesto 3-3, glavni sudac je ispravio odluku linijskog, te dodijelio Mirnjiju novi prvi servis. Bjelorus poklon nije propustio, te se pravim bombama na svoj servis do kraja "tie-breaka" uvrstio među 16 najboljih.

Karloviću se nema što predbaciti, bio je potpuno ravnopravan 43. igraču s "entry-liste" o čemu svjedoči i statistika. Naš je igrač imao čak 70 izravnih poena, za razliku od 43 Mirnjija, Karlović je izborio četiri lopte za oduzimanje servisa, Mirnji tek dvije, niti po postotku servisa Karlović nije mnogo zaostajao za Mirnjim (64-69 posto). Nažalost, nije bilo dovoljno.

Pročitajte više