NBA LIGA

Wojnarowski: Ovo je razlog zašto je Durant odabrao Netse, a ne Knickse

Foto: Guliver Image/ Getty Images

KEVIN DURANT će uskoro potpisati za Brooklyn Netse. Nakon tri izuzetno uspješne sezone u Golden State Warriorsima s kojima je osvojio dva naslova, Durant će karijeru nastaviti u New Yorku.

Potpisat će maksimalni, četverogodišnji ugovor, a Netsi će uz njega dovesti još Kyrieja Irvinga i DeAndrea Jordana. Tako su New York Knicksi još jednom ispali najveći luzeri NBA lige.

Ciljali su Kyrieja Irvinga i Kevina Duranta, dvojicu superstara koji bi svaku ekipu automatski pretvorili u kandidata za naslov. Mjesecima se pisalo kako postoji velika šansa za takav scenarij, a onda su na scenu stupili Brooklyn Netsi, ekipa iz istog grada, ali s puno boljom organizacijom i talentiranijom ekipom.

Netsi su se odlučili kockati s Durantovom ozljedom, Knicksi za to nisu imali hrabrosti

Durant i Irving su odabrali Netse, a najgore je za navijače nekad slavnih Knicksa to što će ih moći gledati u istom gradu, ali u dresu druge ekipe.

Knicksi su zapravo presudili sami sebi. Nakon što je Durant i sam potvrdio da će potpisati za Netse, ESPN-ov novinar Adrian Wojnarowski objavio je pravi razlog najvećeg transfera ljeta u NBA ligi.

Knicksi i njihov vlasnik Jim Dolan nisu bili spremni ponuditi Durantu maksimalni ugovor zbog straha od toga da se bivši MVP neće na vrijeme oporaviti od teške ozljede ahilove tetive. Netsi su se s tom činjenicom kockali, a tek ostaje vidjeti hoće li im se to isplatiti. Durant će propustiti cijelu sljedeću sezonu.

Najveći luzeri

Da stvar bude gora za Knickse, novac koji su čuvali za spomenuti dvojac počeli su trošiti na igrače koji nisu vrijedni takvih iznosa.

Na tri godine dovest će talentiranog Juliusa Randlea za 63 milijuna dolara. Dobar obrambeni igrač Taj Gibson dobio je dvogodišnji ugovor i 20 milijuna, a Bobby Portis, također talentirani 24-godišnjak, dobio je 31 milijun za dvije godine. Najveći je problem što sva trojica igraju na poziciji krilnog centra.

Nitko od njih nije vrijedan tako velikih ugovora, a Knicksima je još ostalo 20 milijuna na raspolaganju koje mogu potrošiti na dovođenje nekog razigravača poput Gorana Dragića. I s takvom je ekipom upitno mogu li dogurati do doigravanja Istočne konferencije, dok je prvi naslov od 1973. utopija.

Još kada uzmemo u obzir da su na NBA draftu prije manje od mjesec dana ciljali Ziona Williamsona, jednog od najvećih talenata u povijesti košarke, a nisu ga dobili zbog toga što im je pripao treći pick, a ne prvi, jasno je da su New York Knicksi trenutno najveći luzeri u NBA ligi.

Pročitajte više