WORLD SERIES: MARLINSI NOVI PRVACI

Igrači Florida Marlinsa novi su prvaci američke profesionalne lige u baseballu (MLB). Sinoć su u šestoj utakmici finala u gostima pobijedili favorizirane New York Yankeese 20, te su tako zaključili World Series sa 42 u pobjedama.

Bila je ovo treća uzastopna pobjeda Marlinsa, koji su gubili sa 1-2 nakon treće utakmice. Junak susreta na Yankee stadionu bio je 23-godišnji bacač Marlinsa Josh Beckett, koji je izbacio čak devet igrača najtrofejnije momčadi u povijesti baseballa. Beckett je izabran i za najkorisnijeg igrača World Seriesa. Jedina dva boda na utakmici ubilježili su Alex Gonzalez u petoj i Jeff Conine u šestoj izmjeni.

Odmah nakon trijumfa ulice Miamija preplavili su navijači Marlinsa, koji se nadaju da se neće ponoviti nedavna povijest. Marlinsi, koji su osnovani prije deset godina, bili su prvaci i 1997. No, vlasnik momčadi rasprodao je glavne igrače, a Marlinsi su se pretvorili u gubitničku ekipu. Napustili su ih i navijači, pa su prošle godine imali prosjek od samo deset tisuća gledatelja po utakmici.

Iako bi za mnoge momčadi plasman u World Series bio više nego dovoljan razlog da se sezona proglasi uspješnom, kad su Yankeesi u pitanju to nije tako. Za momčad koja ima 26 naslova prvaka i koja za plaće igrača godišnje potroši 160 milijuna dolara, uspjeh je samo biti prvi.

Inače, Marlinsi na plaće igrača potroše gotovo tri puta manje od Yankeesa.

Pročitajte više