Xabi Alonso blizu prelaska u Juventus

JUVENTUSOV direktor Jean-Claude Blanc doputovao je u Liverpool na pregovore oko transfera španjolskog zadnjeg veznog igrača Xabija Alonsa.

Alonso je već neko vrijeme na meti Juventusa, a sada je ''stara dama'' odlučila pokušati i sklopiti dogovor s Liverpoolom oko njegovog prelaska.

Alonso je rekao da bi volio ostati u Liverpoolu. No, mogao bi i promijeniti raspoloženje, ukoliko njegov sunarodnjak, menadžer Rafael Benitez, odluči saslušati Juventusovu ponudu koji je, navodno, spreman platiti dvanaest milijuna funti. Redsi navodno traže više. Brojke u izvještajima s Otoka variraju između 14 (Sky Sports) i 16 (Sun) milijuna funti. U Juventusu vjeruju da mogu pronaći kompromis s Liverpoolom oko cijene za Alonsa.

Istovremeno, Sky Sports nagađa da će Blanc dolazak u Englesku iskoristiti i za razgovore s odgovornim ljudima iz Chelseaja oko moguće kupnje Waynea Bridgea, čiji je zagovornik trener Juvea Claudio Ranieri još iz vremena dok ga je trenirao na Stamford Bridgeu. Ranieri, bivši trener Chelseaja, vjeruje da bi Bridgeu bila primamljiva ideja dolaska u klub koji će vjerojatno igrati Ligu prvaka (ako prođe kvalifikacije), i u kojem bi imao status standardnog prvotimca.

Totalsport/M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više