Xavi nakon izbacivanja Napolija: Rekao sam igračima da nitko neće umrijeti ako izgube

Foto: EPA

BARCELONA je na domaćem terenu pobijedila Napoli 3:1 i s ukupnih 4:2 prošla dalje u četvrtfinale Lige prvaka. Prvi susret Napolija i Barcelone odigran u Napulju završio je 1:1, dok su Katalonci u uzvratu na Olimpijskom stadionu, jer se Camp Nou renovira, slavili 3:1. Momčad trenera Xavija Hernandeza rano je zabila dva gola. Prvi pogodak na susretu postigao je Fermin Lopez, koji je poentirao u 15. minuti.

Raphinha je dvije minute kasnije pogodio stativu, a Joao Cancelo je odbijanac spremio u nebranjenu mrežu za 2:0. No gosti se nisu predali, već je bivši stoper Dinama Amir Rrahmani u 30. minuti smanjio zaostatak, a Robert Lewandowski zaključio je susret u 83. minuti. Poljski napadač zabio je nakon sjajne kombinacije Ilkaya Gundogana i Sergija Roberta.

"Nazvali su nas budaletinama"

Barcelona je tako slavila u "derbiju Diega Maradone", što je vrlo bitno za njene navijače koji, zbog zaostatka za Realom u La Ligi, u Ligi prvaka vide potencijalni spas sezone. Nakon utakmice trener Xavi je govorio o pritisku na nogometaše te otkrio kako je motivirao svoje igrače:

"Prevelik je pritisak na igračima. Jučer su nas novinari koji se predstavljaju kao Barcini navijači prozvali budaletinama Lige prvaka i napisali da ću izletjeti na ulicu ako izgubim. Rekao sam igračima da nije tako ozbiljno i da nitko neće umrijeti ako izgube."

Pročitajte više