Za Loserta prvenstvo završeno?

PRVE prognoze nakon utakmice Hrvatska Australija pokazale su se točnim i ozljeda vratara hrvatske rukometne reprezentacije Venia Loserta vrlo je ozbiljna i po svemu sudeći Losert će propustiti drugi krug natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Tunisu.

"Započeli smo s terapijama i još uvijek je teško konkretno kazati koliko će dana Losert pauzirati. No radi se o djelomičnoj rupturi stražnje lože, što je vrlo neugodna ozljeda," kazao je šef zdravstvene službe hrvatske reprezentacije, Stanislav Peharec.

Losert se ozlijedio u uvodnim minutama ogleda protiv Australije. Nakon jedne obrane osjetio je snažnu bol i odmah je bilo jasno kako se radi o ozbiljnoj ozljedi.

"Losert je za vrijeme priprema imao problema s mišićem potkoljenice, zbog čega nije prošao kompletne pripreme. U Tunisu treniramo u hladnoj dvorani s tvrdom podlogom, što je još jedan od faktora koji su utjcali na njegovu ozljedu," dodao je Peharec.

Nakon što je na Olimpijskim igrama u Ateni osvojio zlatnu medalju, sudbina se poigrala s Losertom. Dugo je bio bez kluba, a angažman u španjolskom Portland San Antoniu dobio je nakon što je umro kubanski vratar, Vladimir Rivero. Na pripremama hrvatske vrste se ozlijedio i propustio jedan dio treninga, početkom ove godine preminuo mu je otac, a sada se ponovo ozlijedio i za njega je SP možda i završeno.

Pročitajte više