Video koji je rasplakao svijet: Velikog ratnika Jonaha Lomu ispratili hakom na stadionu

Foto: Guliver Image/Getty Images

JONAH LOMU, jedan od najvećih ragbi igrača svih vremena i prva superzvijezda tog sporta preminuo je prije 12 dana od rijetke bolesti bubrega. Smrt legendarnog ragbijaša potresla je ne samo Novi Zeland, već je šokirala i sve ljubitelja sporta.

> Novi Zeland u šoku: Umro je Jonah Lomu, jedan od najvećih ragbijaša svih vremena

> Svjetske naslovnice: Svijet se oprostio od najvećeg ragbijaša svih vremena

Tisuće fanova putem društvenih mreža izrazile su sućut povodom smrti velikog ragbijaša, čuveni L'Equipe sutradan je cijelu naslovnicu posvetio legendarnom Jonahu, a poruke obitelji među ostalima poslali su i David Beckham, Elton John, Morgan Freeman i engleska kraljica Elizabeta.
 
U ponedjeljak je održana komemoracija u hramu novozelandskog ragbija, kultnom stadionu Eden park, a generacije All Blacksa na dirljiv su se način oprostili od Jonaha.
 
Bivši suigrači, njih dvadeset, uključujući velikane ragbija poput Tana Umaga, Justina Marshalla i Johna Kirwana priredili su nezaboravnu, posljednju haku s kojom su prijatelja i suigrača otpratili na onaj svijet.
 
 
One last Haka for Jonah Lomu

Former All Blacks perform one last emotional Haka for Jonah Lomu at Eden Park before he is laid to rest #RIPJonah #Jonah11

Posted by Super Rugby on Sunday, November 29, 2015
Legendarni ratnički ples Maora odjekivao je stadionom dok je lijes s Lomuom nosila počasna garda tetoviranih ratnika.
 
''Odabrali smo Eden Park jer je to duhovni dom ragbija i mislim da ne postoji bolje mjesto za ispraćaj čovjeka kakav je bio Jonah'', rekao je bivši izbornik All Blacksa John Hurt te je dodao:
 
Ovaj fantastični čovjek bio je personifikacija ragbija i njegov najveći promotor u svijetu. Svijet ragbija nakon njega nikad više neće biti isti. Mirno počivaj brate moj.''
 
 

Pročitajte više