Zaboravljeni hajdukovac je hit-igrač. Otkriveno koliko Maribor traži za njega

Foto: Profimedia

NAKON odlaska Žana Vipotnika u Bordeaux novi projekt Maribora je Ivan Brnić, bivši igrač Hajduka. 

Prošle sezone je Brnić, 21-godišnji ofenzivac, zabio osam golova uz 13 asistencija i bio jedan od najboljih igrača Maribora. U slovenski klub stigao je prošlog ljeta kao slobodan igrač iz Dugopolja, a godinu ranije ga je Hajduk otpisao i pustio u Dugopolje.

"Kada je došao, bio je jedan od najbržih i najprodornijih igrača, ali njegovu igru nisu pratile brojke. Bio je više igrač širine i prostora nego lijevo krilo koje probija i asistira. Prodori mu nešto nisu bili opasni i konkretni, ali sve se promijenilo dolaskom Damira Krznara", piše slovenska Nogomania o 21-godišnjem lijevom krilu.

Transfermarkt mu je vrijednost procijenio na 800 tisuća eura, a Nogomania piše da Maribor traži milijun i pol eura. U klub je ovog ljeta stigla ponuda za Brnića, ali je odbijena.

Želi se nekad vratiti u Hajduk

Brnić ugovor s Mariborom ima još dvije godine, a ne krije da bi se jednog dana volio vratiti u Hajduk, klub u kojem je bio od devete godine. Igor Tudor je još prije tri godine prepoznao njegov potencijal i dao mu priliku u prvoj momčadi, ali je nakon Tudorovog odlaska Brnić pao u drugi plan i prebačen je u B momčad (5 golova i 6 asistencija u 25 utakmica).

Kada je shvatio da Hajduk ne računa na njega, raskinuo je ugovor na svoju štetu i otišao u Dugopolje. Tamo je s 11 golova i šest asistencija izborio potpis za Maribor. Uskoro se očekuje da Maribor zamijeni nekim većim klubom.

Pročitajte više