Zadar osudio "čašćenje" Đurđe, Tornado se ograđuje od "ustaša"

KOŠARKAŠKI klub Zadar ogradio se od transparenta izvješenog na utakmici Zadar - Helios, a u kojem je Tornado oštro napao potpredsjednicu Vlade Đurđu Adlešič.

> Brutalan napad Tornada na Đurđu Adlešič

Nakon što su potpredsjednicu Vlade Đurđu Adlešič "počastili" Torcida i Bad Blue Boysi, to isto je na jučerašnjoj utakmici NLB lige napravio Tornado. Zadarski su navijači izvjesili transparent s napisom "Ne palimo aute, samo baklje. Ništa pištolji, samo šake. Nama reket služi za tenis, a ti nam Đ...a popuši penis".

KK Zadar se u svojem priopćenju ogradio od ovog uvredljivog transparenta.

"Košarkaški klub Zadar se službeno ograđuje i osuđuje neprimjereno navijanje i transparente uvredljivog sadržaja s utakmice KK Zadar i KK Helios Domžale koja se odigrala u subotu 25. listopada u 19 sati. Također oštro osuđujemo bilo kakvo slično ponašanje na utakmicama koje će se odigrati u budućnosti te se pridružujemo nastojanjima Vlade RH u suzbijanju huliganstva na sportskim priredbama. Želja je KK Zadar da naši navijači budu primjer pravog sportskog navijanja i tolerancije na sportskim terenima."

Osim ovog transparenta, ponovno se pojavila slika za koju mnogi misle da je lik Ante Pavelića, no čini se da je došlo do zabune.

Predsjednik udruge navijača Tornado Mario Gavran rekao je za Zadarsport kako nije bilo takvih slika, već da se radilo o slici Ante Gotovine. Ta slika se i inače pojavljuje na južnoj tribini Višnjika gdje se nalazi Tornado. Također, vodstvo ove navijačke skupine je osudilo i istupe nekih pripadnika koji su vikali "Ajmo Ustaše" i "Ubij Srbina". U Tornadu ističu da toga ne bi trebalo biti na sportskim natjecanjima.

M.Š.
Foto: Zadarsport

Pročitajte više