Ispunila im se želja: Tottenham nije prošao skupinu EL. Kranjčar igrao nakon dva mjeseca



IAKO je Harry Redknapp želio ispasti iz Europa lige, nakon prvog poluvremena utakmica posljednjeg kola skupine kod irskog Shamrock Roversa, malo mu je nedostajalo da prođe dalje. Na kraju ipak nije, jer je Rubin s igračem manje izjednačio u Solunu (1:1) kod PAOK-a i Tottenham je ostao bez natjecanja kojeg nije želio igrati, iako je pobijedio 4:0.

Kranjčar se vratio nakon ozljede na Kantridi

Tottenhamov trener još je jednom jasno pokazao što misli o europskom natjecanju koje je prisiljen igrati: Na utakmici posljednjeg, 6. kola skupine Europa Lige u Dublinu, postavio je samo dva igrača iz prve postave: Younesa Kaboula i Benoita Assou-Ekottoa. Niko Kranjčar je za Tottenham igrao prvi put nakon 11. listopada, kada je u kvalifikacijskom susretu protiv Latvije ozlijedio bedreni mišić.

Redknappu je Europa liga nepotrebna gnjavaža

Ostalih devet koji su igrali protiv Stokea za vikend, bilo je na poštedi. Modrić i Ćorluka nisu se našli niti na klupi, gdje su bila samo četiri (!?) igrača Tottenhama. Iako su Spursi pobjedom imaju teoretske šanse proći dalje (ako u drugoj utakmici skupine PAOK kod kuće pobjedi Rubin, a gol razlika bude takva da nadoknadi za pet golova bolju Rubinovu), Redknapp je još nakon vikenda likovao što su City i United "kažnjeni" proljetnim igranjem u Europa ligi, ističući kako će se Tottenham na miru boriti za Ligu prvaka u Premiershipu. Nokaut faza EL Redknappa nije ni najmanje zanimala i to je jasno pokazivao i izjavama prije utakmice, a ne samo sastavom koji je izveo.

Rubin zamalo pokvario Harryjeve planove i poslao Spurse u nokaut-fazu

Međutim, planove o ispadanju njegove momčadi zamalo su mu pokvarili nedorasli protivnici, za koje su i Tottenhamove rezerve bile "drugi svijet", kao i početak utakmice u Solunu, gdje je rival Rubin nakon 15 minuta imao gol zaostatka i igrača manjka, nakon što mu je isključen golman Ryzhikov!

S druge strane, Shamrock (u kvalifikacijama za EL izbacio Partizan), je protiv Tottenhama B izgledao impresionirano kao Dinamo u Madridu. Jedan od igrača kojima nisu trebali biti impresionirani, bio je Niko Kranjčar, koji je u cijeloj utakmici primijećen u dva navrata - u 27. minuti kada je dobio žuti karton zbog potezanja protivnika za dres na centru i pet minuta prije kraja, kada je lijepo prošao po lijevoj strani, iskosa na rubu 16-erca namjestio loptu na desnicu i pucao tik uz vratnicu.

Tottenham se izgasio u nastavku, kako slučajno ne bi prošao dalje

Tottenham je poveo nakon pola sata golom Pienaara:  Loptu nabačenu s lijevog boka, dočekao je na desnoj strani i s desetak metara iskosa dobro pogodio suprotnu "malu mrežu" Shamrockovog gola. Osam minuta poslije Andros Townsend, mlado lijevo krilo i najbolji čovjek Spursa a ovoj utakmici, postiže krasan gol: Na samom kutu kaznenog prostora prihvatio je Defoeovo dodavanje i iz prve s lijeve strane desnom nogom prebacio golmana.

Jermain Defoe povećava prednost na samom kraju poluvremena Asistent i strijelac iz akcije za prethodni gol, sada su zamijenili uloge. Townsend je sjajno probio lijevu stranu i ispred gola poslužio Defoea, koji okreće svog čuvara i na petercu pogađa mrežu. Tottenhamu je tada prema trenutnim rezultatima u Dublinu i Solunu (1:0 za PAOK protiv Rubina, koji ima igrača manje), nedostajalo samo dva gol za prolazak dalje. "Samo", jer je Shamrock stvarno djelovao nedoraslo, a Rubin u Solunu imao igrača manje.

Međutim, u drugom dijelu Tottenham nevjerojatno pada u igri i tek u zadnjoj minuti Rose nabacuje s lijeve strane na drugu vratnicu, gdje Townsend glavom spušta za Kanea, koji postavlja konačan rezultat.

Europa liga, 6. kolo:


Skupina A

PAOK - Rubin 1:1 (Vierinha 15-11m / Valdez 48)

Shamrock Rovers - Tottenham 0:4 (Pienaar 29, Townsend 38, Defoe 45, Kane 90+1)

Redoslijed: 1. PAOK 12, 2. Rubin 11, 3. Tottenham 10, 4. Shamrock Rovers 0

Standard, Hannover, PSV i Legia su se plasirali prije zadnjeg kola, koje se tek odradilo

Očekivano, iz skupine B natjecanje u 1/16 finala nastavljaju Standard i Hannover, koji je pred svojim gledateljima nadigrao ukrajinsku Vorsklu 3:1.

Momčad Mirka Slomke nastavila je seriju dobrih domaćih rezultata u europskim natjecanjima. Posljednji je put Hannover na svom terenu u Uefinim natjecanjima izgubio od Leedsa prije 42 godine.

Iz skupine C natjecanje, od prije je poznato, nastavljaju PSV i Legia. Nizozemci su u posljednjem kolu došli do pete pobjede: Na njihovom stadionu pao je bukureštanski Rapid 2:1, dok je Legia izgubila na gostovanju kod Hapoela u Tel Avivu 0:2. Za domaće je svih 90 minuta odradio bivši mladi hrvatski reprezentativac Mirko Oremuš.

Skupina B

Hannover - Vorskla 3:1 (Rausch 25, Ya Konan 33, Sobiech 78 / Bezuš 45+1-11m)

Kobenhavn - Standard Liege 0:1 (Basthuayi 31)


Redoslijed: 1. Standard Liege 14, 2. Hannover 11, 3. Kobenhavn 5, 4. Vorskla 2

Skupina C

Hapoel Tel Aviv - Legia 2:0 (Toama 34, Yadin 76)

PSV - Rapid Bukurešt 2:1 (Manolev 75, Matavž 79 / Pancu 90+2)

Redoslijed: 1. PSV 16, 2. Legia 9, 3. Hapoel TA 7, 4. Rapid B. 3

Pročitajte više