Zagreb Open: Marc Rosset zatražio pozivnicu

KAKO se bliži početak devetog izdanja teniskog ATP Challengera Zagreb Open, koji će se od 8. do 16. svibnja odigrati u Sportskom parku Mladost, zanimanje za turnir je sve veće, ne samo kod medija i ljubitelja tenisa, već i kod samih igrača.

Direktor turnira Branimir Horvat, odlučio je tri pozivnice (wild card) za nastup u glavnom turniru dati Goranu Ivaniševiću, Saši Tuksaru i Lovri Zovku, dok je posljednju, četvrtu pozivnice također namjeravao uručiti nekome od hrvatskih tenisača. Međutim, u međuvremenu je pozivnicu zatražio poznati Švicarac Marc Rosset, izbornik švicarske Davis cup reprezentacije, koji je još uvijek aktivni tenisač.

Rosset je u karijeri osvojio 15 ATP turnira, još osam puta je bio finalist, a najveći uspjeh ostvario je na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992., osvajanjem zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji. Podsjećamo, na istom je natjecanju Goran Ivanišević, veliki Rossetov prijatelj, osvojio brončanu medalju, nakon što je ostvario četiri pobjede u pet setova, a u polufinalu je izgubio upravo od Rosseta.

U osam dosadašnjih izdanja Zagreb Opena, samo se dvaput dogodilo da jednu od pozivnica nije dobio netko od hrvatskih igrača. Naime, 1997. godine pozivnicu je dobio Španjolac Alberto Berasategui, tada 15. tenisač svijeta, koji je te godine i osvojio ovaj turnir, pobijedivši u finalu Ivanu Ljubičića. Prošle godine je, pak, pozivnica otišla u ruke Britanca Grega Rusedskog, koji je, nažalost, zbog ozljede morao odustati od nastupa samo sat vremena prije prvog dvoboja.

Pročitajte više