Zagreb razbio Zadar, Osijek bolji od Intera

U UTAKMICAMA 18. kola 1. HNL Zagreb je u Kranjčevićevoj razbio Zadar, a Osijek je u gostima bio bolji od Intera. Pula je na svom terenu bila bolja od Kamen Ingrada, dok je Slaven Belupo rutinski svladao Međimurje. Rijeka je na Kantridi bila bolja od Varteksa.


 

Sudac: Edo Trivković
Gledatelja: 1000

Pula je od samog početka utakmice pokazivala terensku inicijativu, ali se većina igre ipak odvijala između dva šesnaesterca. Teren je bio natopljen vodom, pa su se igrači teško kreću.

Najveću priliku Kamen je propustio u 45. minuti, Lišnić je promašio iz stopostotne prilike.

U 70. minuti domaćini ipak uspijevaju povesti. Šehić je na dobar centaršut neobranjivo pogodio mrežu Kamen Ingrada.



Vučemilović



Sudac: Željko Širić
Gledatelja: 500

Zagreb je u Kranjčevićevoj pegazio goste iz Zadra. Domaći su nogometaši bili dominantni protiv izgubljenog Zadra, što se na kraju očitovalo i na rezultatu. Unatoč visokoj pobjedi, valja ubilježiti podatak da su Zagrebaši čak šest puta pogodili okvir gola, tri puta vratnicu i tri puta gredu, pa je Zadar lako mogao proći i gore.

U 31. minuti nakon nevjerojatnog promašaja Bartolovića s tri metra lopta pogađa vratnicu, a lopta se odbija do Ibričića koji ju ipak posprema u mrežu Zadra.

U 42. minuti lopta se nakon dalekometnog udarca Čustića nezgodno odbila od vratara Zagreba, te došla do Barnjaka koji pogađa za 1:1.

Samo tri minute kasnije Bartolović je izveo korner, a najviši u skoku bio je Brkljača, te glavom pogodio mrežu Zadra za ponovno vodstvo Zagreba.

U 8. minuti drugog poluvremena Jurić je u šesnaestercu igrao rukom, sudac Širić bez razmišljanja je pokazao na bijelu točku, a Jurić je zaradio i crveni karton.

Penal je sigurno izveo Đalović te Zagrebu donio vodstvo od 3:1. Bartolović je u 71. minuti zapečatio sudbinu Zadra. Čutura je prošao sredinom terena i asistirao za Bartolovića, koji pogađa za 4:1.

 




Sudac: Igor Križarić
Gledatelja: 1000

Iako su domaćini u Zaprešiću rano poveli, Osijek se za samo dvije minute vratio u igru, te u nastavku postigao još dva pogotka za konačnih 1:3.

U 10. minuti najbolji igrač Intera, Luka Modrić, ulazi u šesnaesterac iskosa sa lijeve strane i s 5-6 metara postiže pogodak za vodstvo svoje momčadi.

Samo dvije minuta nakon Modrićevog gola, Osijek uzvraća iz protunapada, Slaven Tokić ulazi s desne i pogađa mrežu "žutih" za izjednačenje.

Igralo se žustro i agresivno, obje momčadi brzo su nizale prilike. Inter se nakon izjednačenja malo povukao, što je Osijek iskoristio i još jače krenuo u napad.

U 25. minuti Osijek dolazi u vodstvo golom Tadića, koji glavom zahvaća odličan centaršut s lijeve strane i pogađa mrežu Intera sa 7-8 metara.

U 85. minuti u igru je ušao Bubalo, te svoj prvi dodir s loptom pretvorio u pogodak. Gol za 3:1 pao je iz jednog od brojnih kontranapada Osječana.


 


 

Sudac: Mlinar
Gledatelja: 5000

U utakmici 18. kola nogometnog prvenstva Hrvatske Rijeka je svladala Varteks sa 3:0 (2:0).

Strijelci: 1-0 Erceg (2-11m), 2-0 Katulić (9), 3-0 Linić (76)

(

Pročitajte više