Zajec: Vjerujem Sammiru i Dodi da nisu tulumarili večer prije poraza od Kopra

KADA bi se slušao Zeko, pomislili bismo da je u Dinamu med i mlijeko, da parafraziramo titulu kojom je Dinamovog trenera za igračkih dana častio legendarni radijski reporter Ivo Tomić.

> Dinamo sve više nalikuje Hajduku

"Nismo u krizi nego u šoku"

Prema njegovim riječima, momčad nije u krizi "jer bi to značilo da ne igra dobro u duljem razdoblju", nego je momčad koja je onako sramotno razbijena u Novoj Gorici doživjela tek "šok".

Momčad mu je "psihološki izašla iz krize", a na pitanje koji su pokazatelji toga, naveo je da "igrači na treninizima jučer i prekjučer rade perfektno, a na vježbanju raspoloženje i agresivnost su na viskokoj razini".

"Igrači trče više na treningu nego na utakmici"

Zajec je otkrio da su igrači "drugi dan nakon Kopra na treningu trčali više nego na utakmici".

Potkrala mu se ipak i jedna kritikica: "Igrači takav pristup moraju ponoviti i na utakmici jer ne možemo do rezultata drugačije nego da budemo radna grupa", ali je odmah dodao kako je "šteta da nakon besprijekorno odrađenih priprema ne mogu posegnuti za rezervama koje očigledno imaju u sebi".

"Nije problem limitiranost jer svaka momčad ima limit"

Problem je, smatra Zajec, "u glavi", a ne u limitiranosti momčadi jer, kako kaže, "svaka momčad ima limit, ali u ovoj ekipi ima motorike, znanja i karaktera, a sada moramo pokazati maksimum".

"Normalno je da su stranci prvi na tapeti"

Nakon goričkog debakla digla se u novinama silna graja na Dinamovu legiju stranaca, kao da su oni sami sebe selektirali u klub i momčad i kao da su jedini krivci za sramotu od "igre", iako je u tim istim tiskovinama nakon Kopra i Hajduka Sammir slavljen kao igrač koji će obilježiti sezonu, Slepička veličan kao siguran prvotimac, a Calello bio razarač koji je zaustavio Ibričića.

S obzirom na više puta iskazanu tankoćutnost i osjetljivost skupih inozemnih zvijezda, zanimalo nas je kako su otrpjeli sinkroniziranu kanonadu s duplerica na kojima im se brojao svaki euro koji zarade po satu i klub koji jutrom zatvore:

"Stranci su uvijek prvi na tapeti, prije domaćih. Naravno da sam i s njima razgovarao i razgovarat ću i ubuduće. Mi njih trebamo, a oni trebaju našu pomoć", pokazao je Zajec veliko srce.

"Sammir i Dodo su mi sami prišli i rekli kako nije istina da su tulumarili po Crkivenici prije utakmice u Sloveniji"

Na površinu je isplivalo i nešto što se vjerojatno ne bi nikada doznalo da nije bilo debakla u uzvratu protiv Kopra; da su dva Dinamova Brazilca 17-ak sati prije utakmice u Novoj Gorici viđena kako se zabavljaju po Crikvenici:

"Na treningu su mi njih dvojica sama prišla i rekla kako nema istine u tome i ja im vjerujem. To se vidi i po angažmanu na treningu, ne samo njih, nego i ostalih igrača, jer takvo ponašanje ostavilo bi vidljivog traga na onome tko je večer prije vozio par stotina kilometara ili bio do kasno vani. Mi imamo kodeks ponašanja (nema izlazaka poslije ponoći ni odlaska iz Zagreba bez posebnog dopuštenja) kojeg se svi strogo moraju pridržavati, ali teško se igrati policajca jer mora postojati i povjerenje."

"Dragovoljcu čestitam na ulasku u prvu ligu, ali mi odmah krećemo po titulu"

Dinamov trener se osvrnuo na početak HNL-a prvom utakmicom protiv Hrvatskog dragovoljca ovog vikenda, za koju su igrači u Novoj Gorici tako lijepo ispisali pozivnicu: "Moramo od početka stvarati klimu kojom smo uspješno počeli sezonu i koja je narušena porazom od Kopra, ali igrači su svjesni da je taj neuspjeh prošlo svršeno vrijeme.

Dragovoljcu čestitam na ulasku u prvu ligu  i mislim da ima mladu i poletnu momčad, ali mi, naravno, od početka prvenstva moramo pokazati igru koja će nam omogućiti jedan od naših glavnih ciljeva - osvajanje prvenstva."

Dinamo na taj put kreće s prilično klimavom obranom jer, osim kartoniranog Chage, neće biti ni Bišćana, koji sljedeće srijede ne može igrati kod Sheriffa pa trener želi uigrati centralni branički par za 3. pretkolo Lige prvaka, a Šimić i Cufre su nespremni, tako da se traži partner Barbariću.

"Bišćan ne ide u Moldaviju jer nema smisla da gubi dva dana treninga"

Protiv Kopra isključeni kapetan momčadi neće putovati sa suigračima u goste Sheriffu jer je ocijenjeno kako je bolje da ostane vježbati u Zagrebu, a Zajec je obavijestio da Dinamova ekspedicija koja ide na novo europsko gostovanje u utorak, neće biti smještena u Tiraspolu jer tamo nema za njih prikladnih hostela, pa će se umjesto u nekom od hostela smjestiti 70-ak kilometara dalje.

Pročitajte više