Zbog Čačićeve ucjene propada polufinale Davis Cupa u Splitu?

GRAD podno Marjana otkazat će domaćinstvo polufinala Davis Cupa ako u Hrvatskom teniskom savezu ne prihvate zahtjev Grada da 50 posto prihoda od karata i sponzorstva ode u gradsku blagajnu. Dopis je HTS-u poslan u subotu, međutim, Splićani odgovor još uvijek nisu dobili.

Grad Split je već dobio organizaciju polufinalnog susreta Davis Cupa između Hrvatske i Rusije, a problem je nastao kada se trebao potpisati ugovor s HTS-om. Gradonačelnik Zvononimir Puljić odustao je kada je vidio pripremljeni ugovor kojim je predviđeno da 80 posto zarade od karata ide HTS-u, a Gradu Splitu samo 20 posto. HTS je navodno zatražio i sva markentiška prava od susreta.

Na dosadašnjim natjecanjima isključivo je HTS ubirao zaradu od marketinga, ali nikada se nije dogodilo da ga grad "donira", kao što se to dogodilo u splitskom slučaju.

Naime, predsjednik Hrvatskog teniskog saveza i varaždinski župan Radimir Čačić na blef je iz splitskog gradskog proračuna uspio izvući čak 1,1 milijun kuna, kako bi navodno Splitu osigurao domaćinstvo polufinala prestižnog teniskog turnira, jer je po njegovim tvrdnjama bilo upitno zbog kandidature Zagreba.

Čačić je navodno za dovođenje Rusa od splitskog gradonačelnika Puljića tražio da uloži 1,1 milijuna kuna kako bi se Ruse od 23. do 25. rujna ugostilo na Gripama. Vrlo brzo se otkrilo da Zagreb nikad nije ni bio u utrci za domaćinstvo jer je u vrijeme održavanja turnira "Dom sportova" zauzet, a Draženov dom dimenzijama ne odgovara ITF standardima.

Jedina prava opcija uz splitskim Gripama bio je Dubrovnik, no on je otpao zbog nedovoljno dobre ponude za polufinale.

Tijekom cijelog dana redakcija Indexa pokušala je doći do nekih aktera najnovije teniske afere, međutim u uredu splitskog gradonačelnika odgovor je uvijek bio isti, gradonačelnik nije tu, zovite kasnije.

Glavna osoba pri HTS-u zadužena za operativne poslove oko organiziranja domaćinstva Marina Mihelić, inače izvršna direktorica Saveza, također je čitav dan na službenom telefonu bila nedostupna.

Sportske novosti u današnjem broju donose kraći intervju sa Zvonimirom Puljićem koji je ustvrdio kako je Mihelić tijekom prvih razgovora s gradskom upravom samo slušala, da bi tek nakon povratka u Zagreb Splićanima poslala e-mail koji ih je nemalo iznenadio.

HTS je naime naknadno odustao od prvotnih dogovora, a Grad i dalje inzistira na tome da 50% prihoda od reklama uđe u gradski proračun. Puljić je izrazio žaljenje što je, pismom iz Zagreba, ostao praktički paraliziran jer potencijalnim sponzorima ne može ništa ponuditi.

Puljić je nezadovoljan i zbog toga što u zagrebačkom prijedlogu ugovora nisu ni spomenuti 1.1 milijun kuna koje je Grad uplatio na račun Saveza, a koje je Čačić uspio "izmusti" od  Puljića.

I tako, dok je do samog polufinala Davis Cup turnira ostalo tek nešto više od mjesec dana, Hrvatska službeno još nema domaćina turnira.

Pročitajte više