Čačić "digao" milijun kuna izmišljenom ponudom Zagreba za domaćinstvo Davis Cupa

PREDSJEDNIK Hrvatskog teniskog saveza i varaždinski župan Radimir Čačić na blef je iz splitskog gradskog proračuna uspio izvući čak milijun kuna, kako bi navodno osigurao gradu pod Marjanom domaćinstvo polufinala Davis Cupa, koje je bilo neizvjesno zbog kandidature Zagreba, odnosno gradonačelnika Bandića.

No, vrlo brzo je na vidjelo izišla istina; Zagreb nikad nije ni bio u utrci za sporno domaćinstvo!

Čačić je kao vrhunski političar od splitskog gradonačelnika Puljića tražio da uloži milijun kuna kako bi se Ruse od 23. do 25. rujna ugostilo na Gripama.

Kada je bilo riječi o organizaciji polufinala i finalizaciji ugovora sa Splitom, Čačić je rekao kako je Zagreb, odnosno gradonačelnik Bandić spreman prihvatiti sve uvjete za realizaciju projekta, no nakon samo nekoliko minuta priznao je da uopće ne zna je li kandidatura Zagreba stigla u pisanom obliku.

Varaždinski župan rekao i kako je Bandić daleko više entuzijazma pokazao za organizaciju mogućeg finala, što se kosi s njegovim dotadašnjim izjavama.

Tako je Split nasjeo na klasičan blef, piše nedjeljni Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb, iako se danima drugačije govorilo, uistinu nije bio u utrci, jer se nije imao s čim natjecati.

Naime, Dom sportova je u to vrijeme zauzet, a Draženov dom dimenzijama ne odgovara ITF standardima.

Jedina prava opcija uz Split bio je Dubrovnik, no on je odmah otpao zbog nedovoljno dobre ponude za polufinale.

Čačić je na ATP turniru u Umagu odgovarao na pitanja u svezi navodne malverzacije, te priznao kako HTS nema snage ni sposobnosti da bi marketinški odradio tako veliki problem.

Bogata zarada na račun Čačićeve domišljatosti očito HTS-u nije bila dovoljna, pa su od Splićana zatražili još 25 posto prihoda od ulaznica te dvije od četiri reklame u dvorani.

Cijeli slučaj nije se naročito svidio izvršnoj direktorici HTS-a Marini Mihelić, na što je Čačić konstantirao: "Marina će raditi ono što joj Savez kaže!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara