Zbog narušavanja reda priveden 31 navijač Hajduka i Dinama

IZ UREDA načelnika Policijske uprave zagrebačke večeras je priopćeno da je prije, za vrijeme i nakon današnje utakmice Dinamo Hajduk, ukupno privedena 31 osoba, i to 21 pripadnik Torcide i 10 Bad Blue Boysa nad kojima je u tijeku prekršajna i kriminalistička obrada.

Policija je u priopćenju u 21,30 sati istaknula da je moguće i dodatno izvješće, jer do trenutka zaključenja priopćenja nije završio razilazak svih navijačkih skupina.

Vezano uz sukob navijača i štetu nakon nogometne utakmice Dinamo Hajduk, PU zagrebačka izvijestila je da su se oko 16,45 sati na južnom parkiralištu stadiona potukle navijačke skupine, pri čemu je oštećeno pet osobnih automobila. Radi tog incidenta privedeno je 14 pripadnika Torcide i dva BBB-a.

Također sedam navijača Torcide privedeno je s ulaza na tribinu jug zbog narušavanja javnog reda i mira: tri navijača imala su pirotehnička sredstva, dvojica su bila u vidno alkoholiziranom stanju, a jedan je posjedovao marihuanu.

Nakon završetka utakmice, prilikom razilaska gledatelja, skupina navijača BBB je bacala kamenje na policijske službenike na raskrižju Donjih Svetica i Budakove ulice, pa je privedeno još sedam osoba, a iz Maksimirske 121 privedena je jedna osoba zbog narušavanja javnog reda i mira.

Na tramvaju broj četiri nepoznati je počinitelj oštetio zadnja vrata.

Pročitajte više